چون و چرا های خونین

به گزارش بانیما، استفاده از سدیم یا همان نمک برای بدن و سلامت ما لازم و لازم است. به طور طبیعی، وظیفه کنترل سطح نمک و آب بدن به عهده کلیه ها است. وقتی سطح نمک بدن از حد متعادل اش فراتر می رود، کلیه ها نمک اضافی را روانه مثانه می نمایند و این نمک اضافی همراه با ادرار از بدن دفع می گردد. اما اگر اندازه نمک موجود در بدن خیلی بیشتر از توان و

چون و چرا های خونین

چون و چرا های خونین

3 پرسش و پاسخ درباره خون، عروق خونی و فشار خون

شنیده اید می گویند خوردن نمک فشار خون را بالا می برد. آیا می دانید علت چیست؟ برای دانستن پاسخ این پرسش و چند پرسش دیگر درباره رگ و خون این مطلب را بخوانید.

چرا نمک فشارخون را بالا می برد؟

استفاده از سدیم یا همان نمک برای بدن و سلامت ما لازم و لازم است. به طور طبیعی، وظیفه کنترل سطح نمک و آب بدن به عهده کلیه ها است. وقتی سطح نمک بدن از حد متعادل اش فراتر می رود، کلیه ها نمک اضافی را روانه مثانه می نمایند و این نمک اضافی همراه با ادرار از بدن دفع می گردد. اما اگر مقدار نمک موجود در بدن خیلی بیشتر از توان و کارایی کلیه ها باشد، این نمک اضافی دیگر از بدن دفع نمی گردد بلکه در دیواره رگ ها رسوب پیدا می نماید. رگ ها هم که محل عبور و مرور خون هستند، با رسوب نمک در آنها این عبور و مرور به کندی و سختی صورت می پذیرد و همین امر موجب افزایش فشارخون می گردد. از طرف دیگر، همان طور که می دانید نمک جاذب آب است. بنابراین وقتی که مقدار نمک خون افزایش پیدا می نماید، این نمک آب موجود در خون را به خود جذب می نماید و در نتیجه افزایش غلظت خون، فشار آن هم بالا می رود. به همین علت متخصصان به افراد مبتلا به فشارخون بالا توصیه می نمایند که از خوردن غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس، غذاهای نمک اندود مانند انواع کنسروهای ماهی یا ماهی های شور یا محصولاتی مثل خیارشور، خودداری نمایند. بعلاوه آنها به همه افراد توصیه می نمایند که از مصرف روزانه بیش از 500 میلی گرم نمک خودداری نمایند.

چرا خون قرمز است؟

قرمزی خون تنها به علت وجود پروتئین های شیمیایی به نام هموگلوبین در آن است.

این هموگلوبین های حاوی آهن که به رنگ قرمز روشن هستند، وظیفه حمل و نقل اکسیژن و دی اکسیدکربن را در بدن دارند. اکسیژن از طریق ریه به هموگلوبین منتقل می گردد و از طریق آن به سرتاسر سلول های بدن که به اکسیژن احتیاج دارند، می رسد. هموگلوبین ها وقتی که به سلول موردنظر می رسند اکسیژن خود را رها می نمایند و در عوض دی اکسیدکربن و سایر گازهای مضر را از سلو ل ها می گیرند و از بدن خارج می نمایند. عمر سلول های خونی حدود 120 روز است و بعد از فرسودن و از بین رفتن آنها، بدن مجددا آغاز به فراوری سلول خونی تازه می نماید.

چرا رگ ها آبی هستند؟

حقیقت این است که رگ ها به هیچ اسم آبی نیستند! وقتی که مقدار اکسیژن سلول های خونی کم و مقدار دی اکسیدکربن آنها زیاد می گردد، رنگ هموگلوبین ها به سمت قرمز تیره تمایل پیدا می نماید. این خون تیره رنگ جاری در رگ ها در اثر تماس با پوست و بازتاب نور، آبی به نظر می رسد و همین امر سبب می گردد که ما فکر کنیم رگ ها آبی هستند.

منبع: http://www.salamat.com

ae

namasho.ir: نماشو: همه چیز اینجا هست از سفر و گردشگری تا ورزش و سرگرمی

منبع: راسخون
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 17351

به "چون و چرا های خونین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چون و چرا های خونین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید