نکات مهم پخت گوشت در شیشه مقوی و لذیذ برای بچه ها و افراد بیمار
به گزارش بانیما، پخت گوشت در شیشه یکی روش قدیمی و سنتی پخت گوشت است که باعث می گردد خواص و عصاره گوشت در شیشه کاملا حفظ گردد. این روش پخت گوشت به خصوص برای بچه ها، سالمندان و افراد بیمار بسیار مفید است. طریقه پختن گوشت شیشه در شیشه کار سختی نیست. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه گوشت شیشه ای برای مریض و … و فوت و فن های پخت آن می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه گوشت داخل شیشه
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
گوشت گوسفندی | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد میانه |
نمک | به اندازه لازم |
آبلیمو | 1 قاشق مرباخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان پخت گوشت در شیشه: 4 تا 5 ساعت
مراحل طرز تهیه عصاره گوشت شیشه ای
عصاره گوشت در شیشه حاوی اندازه زیادی آهن، پروتئین، ژلاتین و کلسیم است. شما می توانید با پخت گوشت در شیشه از خواص عصاره گوشت به صورت کاملا بهداشتی بهره مند شوید.
مرحله اول: گوشت را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه گوشت شیشه ای، اندازه 250 گرم از گوشت گوسفندی را باید تمیز و خرد کنید. چربی های گوشت را از آن جدا کنید. برای پخت گوشت در شیشه فقط به گوشت لخت و صاف احتیاج دارید.
گوشت را به شکل مکعبی و در اندازه میانه برش بزنید. سپس با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد.
شما می توانید برای تهیه گوشت تازه گوسفندی به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: شیشه را آماده کنید
یک شیشه درب دار متناسب با حجم گوشت انتخاب کنید. دقت کنید شیشه خیلی نازک نباشد، محکم و مقاوم باشد و حتما درب فلزی داشته باشد که کاملا کیپ گردد. شیشه های ترشی یا مربا برای این کار مناسب هستند. شیشه را با آب گرم و مایع ظرفشویی به صورت کاملا تمیز بشویید تا هیچگونه آلودگی نداشته باشد.
مرحله سوم: شیشه را پر کنید
یک عدد پیاز را پوست گرفته، بشویید و آن را چهار قاچ کنید. تکه های پیاز را به همراه گوشت داخل شیشه بریزید به طوری که شیشه کاملا پر گردد. سپس در این مرحله از طرز پخت گوشت شیشه ای اندازهی آبلیمو را نیز به محتویات داخل شیشه اضافه کنید.
درب شیشه را کاملا ببندید به طوری که کیپ گردد تا راه نفوذ آب به درون آن وجود نداشته باشد.
شما می توانید برای تهیه آبلیمو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: گوشت را با شیشه را روی حرارت قرار دهید
بعد از آنکه از کیپ شدن درب شیشه مطمئن شدید یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید. اندازه قابلمه باید به حدی باشد که شیشه کاملا درون آن جا گردد. قابلمه را با آب سرد پر کنید و شیشه را به صورت ایستاده درون قابلمه قرار دهید. بهتر است اندازه آب به اندازه ای باشد که کل شیشه را پر کند.
حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید آب درون قابلمه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید فرآیند پخت گوشت داخل شیشه به آرامی صورت گیرد و عصاره آن خارج گردد. گوشت شیشه ای برای پخت به حدود 4 تا 5 ساعت زمان احتیاج دارد.
مرحله پنجم: شیشه گوشت را از روی حرارت بردارید
بعد از گذشت 4 تا 5 ساعت، گوشت کاملا پخته است و عصاره آن خارج شده است. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا کمی خنک گردد. سپس با یک دستگیره شیشه را از درون قابلمه بیرون بیاورید و درب آن را به آرامی باز کنید.
به هیچ عنوان برای باز کردن درب شیشه آن را زیر آب سرد نگیرید، چون شیشه داغ است و ممکن است بشکند.
مرحله آخر: گوشت شیشه ای را مصرف کنید
گوشت را از عصاره آن جدا کنید و اندازهی نمک بنا به ذائقه خود به آن اضافه کنید. عصاره گوشت را در انواع غذاها می توانید بهره ببرید یا به تنهایی آن را مصرف کنید. گوشت شیشه ای پخته شده را نیز می توانید به عنوان یک وعده غذایی برای کودک، افراد سالم یا بیمار بهره ببرید.
نمک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه گوشت شیشه پز
- در طرز تهیه گوشت شیشه ای برای بچه ها یا مریض بهتر است از گوشت گوسفند (ترجیحا ماهیچه گوسفند) بهره ببرید. گوشت گوسفند برخلاف گوشت گوساله طبع گرمی دارد و برای بدن مفید است.
- از شیشه ترشی، مربا یا هر شیشه ای دیگری که در دسترس دارید، به شرط آنکه اندازه مناسب و مقاومت خوبی داشته باشد برای پخت گوشت شیشه ای می توانید بهره ببرید.
- در طرز تهیه عصاره ماهیچه و گوشت در شیشه حتما از شیشه ای بهره ببرید که درب آن کاملا کیپ شده باشد و از جنس فلزی باشد تا آب درون قابلمه به داخل شیشه نفوذ نکند.
- نمک را به همراه دیگر مواد به محتویات داخل شیشه اضافه نکنید. نمک باعث می گردد گوشت به خوبی نپزد.
- حتما داخل قابلمه آب سرد بریزید و پیش از قرار دادن قابلمه روی حرارت، شیشه را داخل آن بگذارید. اجازه دهید شیشه و محتویات آن همزمان با آب، گرم شوند. اگر شیشه را به آب در حال جوش اضافه کنید، شیشه ترک برمی دارد و می شکند.
- اگر در حین پخت، آب درون قابلمه کم شد برای جلوگیری از شکستن شیشه به آن آب داغ اضافه کنید.
- هر قدر از گوشت مرغوب تری بهره ببرید، عصاره گوشت قرمز خوش طعم تری خواهید داشت.
- اگر صرفا می خواهید از عصاره گوشت بهره ببرید و از گوشت آن استفاده نکنید، گوشت را کاملا ریز خرد کنید و سپس داخل شیشه قرار دهید.
- اگر بیشتر به عصاره گوشت احتیاج دارید شیشه را تا پایان پر نکنید و حدود یک سوم آن را خالی بگذارید.
- فرآیند پخت در طرز تهیه گوشت شیشه ای باید به تدریج صورت بگیرد، پس از زیاد کردن حرارت خودداری کنید.
- عصاره گوشت را بهتر است سریع مصرف کنید، با این حال حداکثر تا دو روز می توانید آن را در یخچال نگه دارید و از آن بهره ببرید.
- روش پخت گوشت بلدرچین در شیشه هم به همین ترتیب است.
فوت و فن های تهیه گوشت شیشه ای خوشمزه
خواص پختن گوشت در شیشه و عصاره آن چیست؟
- با پختن گوشت درون شیشه، پروتئین آن به طور کامل حفظ می گردد.
- این نوع از پخت گوشت به علت کاهش اندازه چربی و الیاف به برطرف مسائل گوارشی یاری زیادی می نماید.
- این روش تهیه گوشت شیشه ای برای نوزادان به علت کاهش خطر انتقال عفونت های مختلف مانند باکتری ها و ویروس ها بسیار مناسب است.
آیا از ادویه خاصی در پخت گوشت شیشه ای می توان استفاده کرد؟
برای آنکه عصاره گوشتی که تهیه می کنید خوش طعم تر باشد، می توانید از ادویه های مختلف مثل فلفل، دارچین، پاپریکا یا از سبزیجاتی مثل هویج، جعفری و سیر بهره ببرید.
مدت زمان پخت گوشت در شیشه چقدر است؟
در طرز تهیه گوشت تو شیشه خوشمزه 4 الی 5 ساعت زمان احتیاج است.
منبع: افق کوروش