مسیح مهاجری: اینکه منتقدان دولت را خیرخواه نظام نمی دانید گمراهی است
به گزارش بانیما، مسیح مهاجری در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: تحولات جاری کشور، نشان می دهند رئیس جمهور رئیسی نباید به برنامه ها، مشورت ها و توصیه های اطرافیان و وزرا و معاونین خود اکتفا کند. در کنار آنچه از این مجموعه می شنود و دریافت می نماید، ضروری است از افرادی که خارج از دایره مسئولیت های دولتی هستند نیز نظر و مشورت بگیرد و بعد از سنجش و ارزیابی دقیق و بی طرفانه آنچه را که به مصلحت کشور و مردم است، به مرحله اجرا بگذارد.
القائاتی از قبیل اینکه هرکس خارج از این دولت است خیرخواه دولت و کشور و نظام نیست، از گمراه کننده ترین قضاوت ها هستند. واقعیت اینست که دیگران هم مایل هستند دولت مستقر بتواند بر مسائل غلبه کند و هرچه از دستشان بربیاید نیز برای حمایت از رئیس جمهور و دولت انجام بدهند. براساس همین نگاه واقع بینانه، چهار نکته را با رئیس جمهور رئیسی در میان می گذارم بدان امید که مورد توجه قرار دهند.
1- این روز ها تجمعات و تظاهرات متعددی در شهر های مختلف به وسیله بازنشستگان تأمین اجتماعی در جریان است که به تصمیم دولت درباره اندازه افزایش حقوق خود معترضند. آن ها شخص شما را آقای رئیس جمهور مخاطب قرار می دهند و شعارهائی می دهند که برخی از آن ها قابل قبول نیستند. از این نظر، به آن ها حق نمی دهیم، ولی در اصل اعتراض که بر عدم رعایت قانون در تصمیم گیری مربوط به مشخص اندازه حقوق بازنشستگان مبتنی است، حق با آنهاست.
2- درست است که دولت نیز دچار مسائل مالی است و شاید می خواهد از ثروت بازنشستگان برای حل مسائل خود یاری بگیرد، ولی اقتضای مدیریت کلان کشور اینست که تصمیم گیری های دولت بر اصل الاهم فالاهم مبتنی باشد. براساس این اصل عقلائی، دولت باید دستگاه های غیرضروری را حذف کند و بودجه های آن ها را صرف موارد ضروری نماید. می دانید که تعدادی از دستگاه ها به ویژه در بخش فرهنگ سرگرم موازی کاری هستند و خاصیتی هم ندارند. برای نمونه، سازمان تبلیغات اسلامی، اکنون چه خدمتی به فرهنگ کشور می نماید که باید به فعالیت خود ادامه دهد و هر ساله صد ها میلیارد تومان از بیت المال را به خود اختصاص بدهد؟
فلسفه تأسیس این سازمان در سال های اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، امری قابل قبول بود، ولی این قبیل دستگاه ها بطور طبیعی عمر مشخصی دارند و سازمان تبلیغات اسلامی باید بعد از گذشت بیش از 40 سال به هدف نهائی خود رسیده باشد. اگر نرسیده به این معناست که پیروز نبوده و اگر رسیده، طبعاً باید با ارائه کارنامه پیروز خود، اعلام انتها مأموریت نماید.
3- بسیاری از دوستان شما آقای رئیس جمهور معتقدند برخی از وزرایتان ضعیف هستند. از پذیرفتن این واقعیت و ترمیم کابینه ابائی نداشته باشید. پیروزیت شما مرهون رفع ساختن ضعف های کابینه و تقویت مداوم آنست.
4- عقل و دین و تجربه بر ضرورت نقد حاکمان تأکید دارند. دولت شما اولین دولت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که مطبوعات را به جرم نقد کردن، مجازات مالی می نماید. این رفتار، نه با وعده های شما سازگار است و نه در شأن نظام جمهوری اسلامی است. به صلاح شما و دولتتان است که مانع چنین برخورد های غیرفرهنگی شوید.
منبع: فرارو