قدردانی ترکیه، پاکستان و افغانستان از ایران به دلیل پذیرش پناهجویان

به گزارش بانیما، وزرای خارجه ترکیه، پاکستان و افغانستان در یک نشست سه جانبه ضمن رایزنی درباره مذاکرات صلح، از ایران به دلیل بیش از چهار دهه میزبانی از پناهجویان و مهاجران افغانستانی تشکر کردند.

قدردانی ترکیه، پاکستان و افغانستان از ایران به دلیل پذیرش پناهجویان

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، مولود چاووش اوغلو، شاه محمود قریشی و محمد حنیف اتمر وزرای خارجه ترکیه، پاکستان و افغانستان روز آدینه (دیروز) در یک نشست سه جانبه به میزبانی آنکارا با موضوع افغانستان شرکت کردند.

بنا بر گزارش روزنامه ترکیه ای ینی شفق، این نشست سه جانبه که به صورت مجازی برگزار گردید با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود خاتمه داد و وزرای خارجه ترکیه، پاکستان و افغانستان از طالبان خواستند که تعهد خودش را برای حصول به یک راهکار مبتنی بر مذاکره به منظور دستیابی به صلح پایدار در افغانستان نشان دهد.

مولود چاووش اوغلو، شاه محمود قریشی و محمد حنیف اتمر بر تعهد کشور های خودشان در حمایت از یک افغانستان دارای صلح، استقلال، دموکراتیک و یکپارچه تاکید کردند.

بنا بر این بیانیه، تنها راه حصول به صلح پایدار در افغانستان به وسیله فرایند سیاسی به رهبری خود افغانستانی ها و مذاکرات فراگیر درونی بین گروه های افغانستانی است.

وزرای خارجه این سه کشور حمایتشان را از فرایند صلح افغانستان و مذاکرات جاری در دوحه قطر را اعلام کردند.

در بیانیه چاووش اوغلو، شاه محمود قریشی و محمد حنیف اتمر از کوشش های ترکیه، قطر و سازمان ملل به منظور برگزاری کنفرانس استانبول صحبت شده و از این کوشش های تمجید شده است.

پیشتر در خبر ها آمده بود که کنفرانس صلح افغانستان که قرار بود 24 آوریل (پنجم اردیبهشت) در استانبول برگزار گردد تا بعد از ماه رمضان به تعویق افتاد.

در بیانیه وزرای خارجه ترکیه، پاکستان و افغانستان در این باره اعلام شد: بعد از رایزنی های فشرده و طولانی با همه طرف ها، کنفرانس استانبول به تعویق افتاد البته با این دید که برگزاری کنفرانس در زمانی انجام گردد که شرایط برای رسیدن به پیشرفت معنادار مناسب تر باشد.

دیپلمات های ارشد آنکارا، اسلام آباد و کابل تداوم خشونت ها و به ویژه تعداد بالای تلفات غیرنظامیان در افغانستان و حملات به کارکنان شرکت های دولتی، فعالان جامعه مدنی، روزنامه نگاران، کارکنان رسانه ها و مدافعان حقوق بشر را محکوم کردند.

وزرای خارجه ترکیه، پاکستان و افغانستان در این بیانیه مشترک بر احتیاج فوری برای اعلام آتش بس فوری برای خاتمه دادن به حجم بالای خشونت در افغانستان و همیشه کردن یک جو مناسب برای پیگیری مذاکرات صلح تاکید کردند.

آن ها همچنین بر اراده مشترک هر سه کشور ترکیه، پاکستان و افغانستان به منظور مقابله با تروریسم در همه اشکال آن تاکید کردند.

در بخشی از بیانیه مشترک چاووش اوغلو، شاه محمود قریشی و محمد حنیف اتمر، از نقش مهم کشور های همسایه افغانستان به ویژه ایران و پاکستان در زمینه میزانی بیش از چهار دهه ای از مهاجران و پناهندگان افغانستانی تمجید شده است.

آن ها همچنین خواهان ایجاد شرایط لازم در افغانستان به منظور بازگشت داوطلبانه، ایمن، آبرومندانه، سریع و پایدار آن ها (پناهجویان و مهاجران افغانستانی به کشورشان) به وسیله یک طرح دارای منابع کافی شدند.

وزرای خارجه این سه کشور همچنین از جامعه بین المللی خواستند به ارائه یاری ها به کشور های میزبان مهاجران و پناهجویان افغانستانی برای برطرف احتیاج های اساسی آن ها و حمایت از بازگشت آن ها و کوشش های دولت افغانستان برای برگرداندن اتباع خود ادامه دهند.

در بخش دیگری از بیانیه مشترک آنها، بر عزم سه کشور برای تقویت همکاری در زمینه های حمل و نقل، تجارت، انرژی و مراودات بین اتباع کشورهایشان و همچنین تقویت تعاملات آموزشی، اجتماعی، فرهنگی و گردشگری تاکید شد.

رایزنی درباره تاثیرات همه گیری ویروس کرونا در رشد اقتصادی و سلامت عمومی، یکی دیگر از محور های رایزنی وزرای خارجه ترکیه، افغانستان و پاکستان بود. آن ها خواهان افزایش همکاری های بین المللی برای برطرف موثر این چالش و مساعدت اقتصادی از کشور های در حال توسعه برای مقابله با همه گیری کرونا شدند.

بنا بر گزارش روزنامه ینی شفق ترکیه، شاه محمود قریشی و محمد حنیف اتمر وزرای خارجه پاکستان و افغانستان از دولت و مردم دوست و برادر ترکیه به دلیل میزبانی از این نشست سه جانبه قدردانی کردند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 15559

به "قدردانی ترکیه، پاکستان و افغانستان از ایران به دلیل پذیرش پناهجویان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قدردانی ترکیه، پاکستان و افغانستان از ایران به دلیل پذیرش پناهجویان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید