برنامه ریزی برای فراوری 3 واکسن موثر بر کرونا در کشور

به گزارش بانیما، به گزارش خبرنگار مهر، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گزارش عملکرد درباره اپیدمی ویروس کرونا 2019 منتشر کرد. این عملکرد در بخش های توسعه فناوری، تشخیص بیماری، اپیدمیولوژی، کارآزمایی بالینی، اخلاق در پژوهش، منابع اقتصادی پژوهش و پایش پژوهش ها و انتشار نتایج ارائه شده است.

برنامه ریزی برای فراوری 3 واکسن موثر بر کرونا در کشور

از پروفایل اینستاگرام بهروز ازند دیدن نمایید.

استفاده از ظرفیت بالغ بر 1425 شرکت دانش بنیان

دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان به منظور ساخت انواع فرآورده های مورد احتیاج در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری کووید 19 و استفاده از ظرفیت بالغ بر 1425 شرکت دانش بنیان ثبت شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین 800 هسته فناور حوزه سلامت مستقر در مراکز رشد دانشگاه های علوم پزشکی و پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه های وابسته به وزارت علوم تا به امروز بیش از 26 اقدام مهم را به انجام رسانده است.

از جمله این اقدامات می توان به تشکیل کمیته فناوری بیماری کووید 19 جهت بررسی و تهیه لیست اقلام مورد احتیاج در پیشگیری و درمان و تهیه لیست مورد احتیاج در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری: کیت شناسایی، ماسک N95 و سه لایه پرستاری، دستکش لاتکس طبی، محلول ضدعفونی کننده، تجهیزات ضدعفونی کننده فردی و محیطی، تجهیزات آزمایشگاهی، دارو و مواد اولیه دارویی، واکسن، سامانه های دیجیتال در آموزش، در تشخیص و ثبت بیماری، ونتیلاتور و اکسیژناتور اشاره نمود.

این دفتر با دانشگاه های وزارت بهداشت و وزارت علوم جهت شناسایی هسته ها و شرکت های دانش بنیان فراوری کننده هر یک از محصولات در مرحله تبدیل به فراوری پایلوت و یا صنعتی مکاتبه کرد.

مذاکره و هماهنگی با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت سرمایه گذاری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری برای حمایت از شرکت های منتخب و برتر از دیگر فعالیت های این حوزه است.

انتخاب 9 شرکت فراوری کننده کیت تشخیص ملکولی قطعی

در هفته اول فروردین ماه 99 تعداد 9 شرکت فراوری کننده کیت تشخیص ملکولی قطعی از میان 52 شرکت انتخاب و معرفی شدند. فراوری این شرکت ها منجر به ورود نمونه ساخت داخل به بازار شد. همچنین در همین زمان نسبت به شناسایی و حمایت از 2 شرکت دانش بنیان فراوری کننده کیت های تشخیص سریع آنتی بادی ویروس کرونا به روش سرولوژی انجام شد.

در ابتدای فروردین ماه 5 فراوری کننده ماسک نانوفیلتر از میان 32 شرکت آماده برای افزایش فراوری در تهران و شهرستان ها انتخاب و معرفی شدند که منجر به ورود محصولات انبوه به بازار شد.

7 فراوری کننده ضدعفونی کننده نیز برای ایجاد و افزایش ظرفیت فراوری انتخاب شدند. همچنین 5 فراوری کننده دستکش لاتکس طبی برای افزایش ظرفیت فراوری معرفی شدند.

معرفی 2 شرکت فراوری کننده ونتیلاتور

معرفی 2 شرکت فراوری کننده ونتیلاتور در تهران و مشهد به معاونت سرمایه گذاری برای افزایش ظرفیت فراوری و دریافت تسهیلات افزایش ظرفیت فراوری و قرارداد خرید به هیأت امنای ارزی از دیگر اقدامات دفتر توسعه فناوری بوده است. هماهنگی با هیأت امنای ارزی برای پیش خرید محصولات ونتیلاتور از شرکت های داخلی فراوری کننده و معرفی دستگاه قابل بازسازی خارج از خط نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری همچنین با سازمان غذا و دارو برای تسهیل در صدور مجوز فراوری مواد ضدعفونی کننده در دانشگاه ها و واگذاری مجوز صدور به آزمایشگاه های آکریدیته مکاتبه کرد که در نهایت صدور مجوز تجهیزات کلاس A و ملزومات به دانشگاه ها واگذار شد.

همچنین از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای نوسازی 15 دستگاه سی تی اسکن موجود در سطح دانشگاه های علوم پزشکی معرفی شده توسط هیأت امنای ارزی درخواست حمایت اقتصادی شد.

تسهیل در حمل مواد اولیه دارویی مؤثر در درمان بیماری کووید 19

درخواست از دبیرخانه مقابله به بیماری کرونا برای تسهیل در حمل مواد اولیه دارویی به خصوص کلروکین از داروهای مؤثر در درمان بیماری کووید 19 توسط صنایع داروسازی داخل کشور ارائه شد.

کوشش برای ساخت مواد اولیه دارویی Remdesivir در درمان بیماری کووید 19

مذاکره با شرکت مستقر در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران برای ساخت مواد اولیه دارویی Remdesivir در درمان بیماری کووید 19 و معرفی به اداره کل بین الملل برای همکاری مشترک با شرکت چینی سازنده از دیگر اقدامات این معاونت بوده است.

حمایت اقتصادی و پیگیری صدور مجوز کارآزمایی بالینی واکسن آنفولانزای فصلی برای بومی سازی تکنولوژی ساخت واکسن در داخل کشور و رصد دانشگاه ها و پژوهشگاه ها برای بررسی امکان فراوری واکسن کووید 19 که تا به امروز 3 مورد به کمیته تخصصی برای ارزیابی ارجاع شده است، از دیگر اقدامات مهم این کمیته در وزارت بهداشت است.

پیگیری برای اخذ منابع اقتصادی از معاونت علمی برای ساخت 10 دستگاه فراوری ماسک سه لایه توسط یکی از شرکت های دانش بنیان در اصفهان و پیگیری برای تخصیص 2 دستگاه ساخت ماسک سه لایه برای هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد و تبریز نیز انجام شد.

تهیه چارچوب های همکاری مشترک تحقیقاتی بین ایران و چین

حمایت از شرکت های دانش بنیان سازنده دستگاه نانوفایبر برای توسعه بازار و فروش محصولات در سطح آزمایشگاه های جامع علوم پزشکی، حمایت از انتقال دانش فنی فراوری پودر ضدعفونی کننده محیط، تهیه چارچوب های همکاری مشترک تحقیقاتی بین ایران و چین، معرفی فراوری کنندگان تجهیزات ضدعفونی کننه محیطی با کاربرد ازن، حمایت از شرکت های فراوری کننده دستگاه های بررسی مورد استفاده آزمایشگاه ها با فراوری اتوبررسیر و سل کانتر از دیگر فعالیت های توسعه فناوری وزارت بهداشت است.

همچنین معرفی شرکت دانش بنیان فراوری کننده نور مرئی ضدعفونی کننده به جای لامپ یووی، شناسایی و حمایت از فراوری محلول ضدعفونی کننده در پایه آب خانگی، پیگیری تخصیص خطوط اعتباری بالغ بر 100 میلیاردی به صندوق های پژوهش و فناوری، پیشنهاد خرید و واردات مواد اولیه داروهای تحت مطالعه برای کارآزمایی بالینی و حمایت از فراوری دارو در داخل کشور مثل فاویپیراویر از جمله اقدامات این حوزه است.

دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت با دانشگاه ها و پژوهشگاه ها برای رصد توانمندی ساخت و فراوری گاز مصرفی در اسپری های تنفسی، Can و Valve صددرصد وارداتی مکاتبه نموده است. این دفتر همچنین از شرکت های دانش بنیان فراوری کننده اکسیژن ساز بیمارستانی نیز حمایت نموده است.

حمایت از فراوری دستگاه سی تی اسکن و فراوری واکسن ویروس کرونا

برنامه آینده دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت حمایت از فراوری دستگاه سی تی اسکن، فراوری واکسن ویروس کرونا، توسعه هوش مصنوعی در تشخیص بیماری، تجهیزات مرتبط با امحاء زباله بیمارستانی و بهداشت محیط، حمایت از فراوری داروهای تحت مطالعه و مؤثر پس از معین شدن نتایج آنها است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 15 خرداد 1399 بروزرسانی: 20 دی 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 8833

به "برنامه ریزی برای فراوری 3 واکسن موثر بر کرونا در کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه ریزی برای فراوری 3 واکسن موثر بر کرونا در کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید