اسانسی برای نابودی سلول های سرطان کولون
به گزارش بانیما، نتایج یک مطالعه نشان داد که اسانس گیاه پونه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و همچنین می تواند در محیط کشت، سلول های سرطان کولون(روده عظیم) را از بین ببرد.

به گزارش خبرنگاران از ایسنا، سرطان کولون سومین سرطان رایج در جهان است و برای درمان آن از روش هایی مثل جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی استفاده می گردد.
بعضی از این درمان ها عوارض جانبی نیز به همراه دارند و به همین خاطر پژوهشگران به دنبال یافتن درمان هایی با عوارض جانبی کمتر هستند.
ترکیبات دارویی با منشا گیاهی از مواردی هستند که به نظر می رسد گزینه مناسبی برای مبارزه با سلول های سرطانی باشند.
با توجه به نکات گفته شده؛ پژوهشگران گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، با انجام مطالعه ای ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه پونه، فعالیت آنتی اکسیدانی آن و همچنین تاثیر اسانس این گیاه را بر سلول های سرطان کولون مورد آنالیز قرار دادند. در انجام این مطالعه هادی تناوی، حسن برزگر، بهروز علیزاده بهبهانی و محمد امین مهرنیا، مشارکت داشتند.
پژوهشگران با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی، 25 ترکیب را در اسانس پونه شناسایی کردند. در این آنالیز تعیین شد که بیشترین ترکیبات شیمیایی اسانس پونه دی-کاروون، اوکالیپتول و پولگون هستند.
آنالیز فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس این گیاه نیز نشان داد که اسانس پونه فعالیت آنتی اکسیدانی مناسبی دارد.
در این مطالعه میزان تاثیر اضافه کردن غلظت های مختلف اسانس پونه در محیط کشت سلول های سرطان کولون نیز مورد آنالیز نهاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده از این آنالیز، با افزایش غلظت اسانس پونه، درصد زنده مانی سلول های سرطانی کاهش پیدا می نماید.
به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ اسانس پونه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی مناسبی است و می توان گیاه پونه را به عنوان جایگزینی برای نگهدارنده های سنتزی مطرح و از آن در صنعت غذایی استفاده کرد.
این پژوهشگران پیشنهاد می نمایند که با وجود سمیت سلولی و خواص ضد سرطانی اسانس پونه، پژوهش های گسترده ای روی این گیاه در صنعت داروسازی جهت درمان سرطان و ناراحتی های گوارشی صورت گیرد.
یافته های این مطالعه آذر ماه امسال به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان اسانس پونه: ترکیبات شیمیایی، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنل کل و اثر سایتوتوکسیک آن بر رده سلولی HT29 در نشریه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، منتشر شده است.
منبع: جام جم آنلاینbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا