آیا با تامین اقتصادی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) آشنایی دارید؟

به گزارش بانیما، تامین اقتصادی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) چیست؟

احتمالا خیلی از کسانی که سرمایه کافی برای راه اندازی کسب و کاری را نداشته اند، از روش هایی مثل سرمایه از تو کار از من، تامین سرمایه به صورت سهامی و چند نفره، تامین سرمایه بصورت مشارکت فامیلی و خانوادگی و تامین سرمایه بصورت خیریه و این قبیل روش ها بهره برده اند، بدون آن که بدانند این روش چه نام دارد و اصلا تعریف آکادمیک دارد یا خیر. گرچه بر سر تعریف دقیق روش کرادفاندینگ اختلاف زیادی هست اما به این مدل از تامین سرمایه که برای تاسیس کسب و کار از چند منبع سرمایه تامین می گردد، تامین اقتصادی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) می گویند.

آیا با تامین اقتصادی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) آشنایی دارید؟

ما در این مقاله سعی می کنیم تعریفی جامع از تامین مالی جمعی را ارائه کنیم، ضمن آن که به موضوعاتی از قبیل: مدل های مختلف این روش تامین مالی، روش های جذب سرمایه به وسیله تامین مالی جمعی، مزایا و معایب این روش و… بپردازیم. با ما در ادامه همراه باشید تا پاسخ همه سوالات تان را بگیرید.

آن چه در مورد تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) باید بدانیم

تامین مالی جمعی راهی است که اشخاص به وسیله افراد، مشاغل و خیرین سرمایه کسب و کارشان را جمع آوری می نمایند. این کار به وسیله اشخاص یا سازمان هایی انجام می گردد که در ازای سود یا پاداش بالقوه در پروژه های سرمایه گذاری،حاضر به شرکت در این حرکت می شوند. اگرچه بعضی معتقدند افراد باید این سرمایه ها را تامین نمایند و نه شرکت های سرمایه گذاری و یا تامین سرمایه.

در هر صورت باید یادآور شد که سرمایه گذاری در این جهت می تواند خطرناک باشد، بنابراین باید مطمئن شویم که چه کاری انجام می دهیم و تمام جنبه های کار را بسنیجم.

اگر یک شرکت یا شخص بخواهد به وسیله سرمایه گذاری، پول تهیه کند، می تواند با ارسال جزئیات پروژه، کسب و کار و ایده خود در وب سایت سرمایه گذاری، اقدام به جلب سرمایه کند. این بدان معناست که افراد می توانند بدون مراجعه به بانک و دریافت تسهیلات و وام به وسیله افراز یا سازمان هایی که پول در اختیار کسب و کارها می گذارند، سرمایه مورد نظر خود را تامین نمایند.

یا این گونه می توان گفت که کرادفاندینگ استفاده از مقادیر کمی سرمایه تعداد زیادی از افراد برای تامین مالی یک کسب و کار است. به صورتی که crowdfunding با استفاده از دسترسی آسان شبکه های گسترده مردم به وسیله رسانه های اجتماعی و وب سایت های سرمایه گذاری شغلی، سرمایه گذاران و کارآفرینان را گرد هم می آورد که با گسترش دامنه سرمایه گذاران، پتانسیل کارآفرینی را بالا می برند.

اساس و مبنای تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) برای چیست؟

در بیشتر حوزه های قضایی، محدودیت هایی در مورد این که چه کسی می توان کسب و کاری جدید را بنا کند و میزان مشارکت افراد چقدر است، اعمال می نمایند. مقررات کرادفاندینگ همچون محدودیت های مربوط به سرمایه گذاری صندوق های تامینی، از سرمایه گذاران غیرثروتمند در برابر قراردادن بیش از حد پس انداز خود در معرض خطر، محافظت می نماید. از آن جا که بسیاری از مشاغل شکست می خورند، سرمایه گذاران آن ها با خطر از دست دادن عمده سرمایه خود روبرو هستند. پس این راهی ست تا گروه های مالی ضعیف تر با مشکلاتی کمتر روبه رو شوند.

انواع مختلف روش های تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding)

شکل های مختلفی از کرادفاندینگ وجود دارد:

1-تامین مالی جمعی مبتنی بر سهام داری

در این روش شما در یک تجارت سرمایه گذاری می کنید و در ازای آن سهامی به شما تعلق پیدا می نماید (شما به میزان سرمایه خود سهام دار آن شرکت می شوید)

2- کراود فاندینگ مبتنی بر وام

در ازای معین نرخ بهره معین شده، به افراد یا شرکت ها وام می دهید. این وام را وام همکار به همکار یا همکار به تجارت (P2P یا P2B) می نامند.

3-تامین مالی جمعی مبتنی بر یاری مالی

شما به یک شخص یا یک خیریه مبلغی را برای سرمایه کسب وکار اهدا می کنید (البته ممکن است در عوضش قولی به شما داده گردد)

4-کراود فاندینگ مبتنی بر پاداش

شما در ازای پاداش مربوط به پروژه، یا به دلیل حمایت از شما به پروژه پول می دهید.

فرآیند کرادفاندینگ (crowdfunding) چگونه است و چه مراحلی دارد؟

تامین مالی جمعی فرصتی را برای کارآفرینان ایجاد نموده است که صدها هزار یا میلیون ها دلار از هرکس که پولی برای سرمایه گذاری دارد، تامین کند. ضمن این که crowdfunding فضایی را فراهم می نماید تا هرکس که ایده ای دارد بتواند ایده خود را به کسانی که سرمایه ای دارند و برای آغاز یک کسب و کار و سرمایه گذاری منتظرند، ارائه دهد.

یکی از پروژه های جالب تامین مالی از فردی بود که می خواست یک دستورالعمل جدید سالاد سیب زمینی را ایجاد کند. هدف او جمع آوری یاری های 10دلاری بود، اما او از 6911 پشتیبان بیش از 55000 دلار جمع آوری کرد. سرمایه گذاران می توانند از صدها پروژه، پروژه دلخواه خود را انتخاب نموده و به اندازه 10 دلار سرمایه گذاری نمایند.

سایت های تامین مالی جمعی یا کراود فاندینگ، از درصدی از وجوه جمع آوری شده برای پروژه ها کسب درآمد می نمایند. اگر یک وب سایت تامین مالی جمعی را مشاهده کنید، باید بتوانید نمای کلی از پروژه های در حال انجام را ببینید. برای دیدن موارد، اطلاعات بیشتر یا سرمایه گذاری در یک پروژه ممکن است لازم باشد در وب سایت ثبت نام کنید.

اگر پروژه ای پیدا کردید که به آن علاقه مند شدید، باید جزئیات بیشتری را جستجو کنید. شرکت تجاری، فرد یا تیمی که به دنبال جزب پول و سرمایه است باید به شما بگوید که:

-چقدر پول می خواهد؟

-چقدر تا به امروز تامین شده است؟

-سهم پیشنهادی در تجارت مطرح شده (در صورت لزوم)

-چه پولی برایش استفاده خواهد شد؟

-چه مدت زمینه برای سرمایه گذاری فراهم است؟

-چند نفر قبلا سرمایه گذاری نموده اند؟

-آن چه در ازای سرمایه گذاری دریافت خواهیدکرد (مانند سهام در شرکت)

این کراود فاندینگ فقط در صورتی انجام می گردد که کسب و کار موردنظر کل پول سرمایه گذاری شده را افزایش دهد(سوددهی داشته باشد). در صورت تغییر نظر شما باید یک دوره چهارده روزه تنفس داشته باشید.

روش تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) چه خطراتی دارد؟

مطالب مرتبط

همه چیز درباره سرمایه گذاری خطرپذیر

20 مرداد 99 58

چه زمانی برای استارتاپمان سرمایه گذار جذب کنیم!

6 آذر 98 1,137

تامین مالی جمعی یک مفهوم جدید است و سرمایه گذاری در مشاغل جوان و نوپا می تواند بسیار خطرپذیر یا ریسکی باشد. خطرات اصلی سرمایه گذاری مبتنی بر کراود فاندینگ عبارتند از:

1-کسب و کاری که درآن سرمایه گذاری می کنید، ممکن است دچار مشکل گردد.

بسیاری از مشاغل نوپا در چندسال اول شکست می خورند، بنابراین ممکن است تمام پول خود را از دست دهید، پس برای خودتان حاشیه ضرر در نظر داشته باشید.

2-بازدهی تضمین نمی گردد.

ممکن است سهام ارزش افزوده نداشته باشد و ممکن است شما سهمی از سود دریافت نکنید. پس نمی توانید 100 درصد روی سود آن حساب کنید.

3-شاید فروش سهام سخت باشد.

سهام معمولا ثبت نشده است، به این معنی که ممکن است شما نتوانید آن ها را به راحتی بفروشید، به شکلی که بتوانید سهام خود را در یک شرکت عظیم که در بورس اوراق بهادار است، بفروشید.

4-ممکن است پلتفرم تامین مالی جمعی دچار مشکل گردد.

معنای آن این است که شما اگر پولتان را به یک وب سایت کراوند فاندینگ پرداخت نموده باشید، قبل ازآن که پول شما در کسب و کاری سرمایه گذاری گردد، آن وب سایت دچار مشکل گردد، ممکن است شما پولتان را از دست بدهید.

پس قبل از هر حرکتی در این جهت، آگهی کامل را به دست بیاورید تا دچار آسیب نشویدو

چگونه میزان خطرات روش تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) را پایین بیاوریم؟

  • فقط آن میزان پولی را که شما می توانید از دست بدهید، سرمایه گذاری کنید. شما نباید بیش از 10 درصد از پولی که در هر یک سال در دسترس دارید را سرمایه گذاری کنید.
  • قبل از سرمایه گذاری هر پولی با استفاده از یک پلتفرم سرمایه گذاری مبتنی بر روش تامین مالی جمعی، سیستم خدمات مالی وب سایت را آنالیز کنید تا از مجاز بودن آن اطمینان حاصل کنید. پلتفرم های یاری مالی و کراود فاندینگ مبتنی بر پاداش توسط FCA تنظیم نمی گردد.
  • پولی که سرمایه گذاری می کنید باید قبل از واگذاری به کسب و کارها، در یک حساب جداگانه به حساب های بانکی خود وب سایت تامین مالی جمعی، سپرده گردد. با این حال وب سایت های کرواد فاندینگ (crowdfunding) تحت حمایت برنامه جبران خدمات مالی محدود هستند، بنابراین ممکن است در صورت به مشکل برخوردن سایت، بتوانید از آن ها درخواست جبران خسارت کنید.

همه این روش ها یاری می نمایند تا شما با کمترین آسیب و ریسکی وارد این فرایند شوید.

تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) چه مزایایی می تواند داشته باشد؟

مزایای این روش سرمایه گذاری بسیار است که در این جا فقط چند مورد از مزایای مهم را ذکر می کنیم:

1-دستیابی: با استفاده از یک پلتفرم تامین مالی جمعی ، شما به هزاران سرمایه گذار معتبر دسترسی پیدا خواهیدکرد که می توانند کمپین جمع آوری یاری های مالی خود را ببینند، با آن ها تعامل داشته و به اشتراک بگذارید.

2-ارائه: با ایجاد یک کمپین کرادفاندینگ شما می توانید فرآیند ارزشمندی را که قابلیت نظارت از بالاترین سطح به سابقه آن، کشش و توسعه، پیشنهادات، بازار قابل پیگیری، مقدار پیشنهاد و… داشته باشید.

3-روابط عمومی و بازاریابی: از زمان آغاز تا سرانجام، می توانید کمپین خود را به وسیله رسانه های اجتماعی، خبرنامه های ایمیلی و سایر تاکتیک های بازاریابی آنلاین به اشتراک بگذارید و تبلیغ کنید. از آن جا که شما و سایر رسانه ها خروجی برنامه ریزی ها و پیشرفت سرمایه گذاری خود را رصد می کنید، می توانید ترافیک دریافتی تان را دوبرابر کنید که این باعث جذب سرمایه بیشتر می گردد.

4-اعتبارسنجی مفهوم: ارائه مفهوم یا تجارت خود به عموم مردم، فرصتی عالی برای اعتبارسنجی و پالایش پیشنهاد شما می دهد. از آن جا که سرمایه گذاران بالقوه آغاز به ابراز علاقه و سوال می نمایند، اگر چیزی را از قلم انداخته اید که آن ها را علاقه مندتر می نماید و به سمت خرید بیشتر می کشاند، به سرعت متوجه آن می شوید و می توانید خلا اطلاعاتی را پر کنید.

5-کارآیی: یکی از بهترین موارد در مورد جمع آوری آنلاین، توانایی آن در متمرکز کردن و موثرتر کردن کوشش های جمع آوری یاری های مالی است. با ساختن یک نمایه جدید می تواند بر روی چشم اندازهای خود و سرمایه گذاران بالقوه دقیق تر شوید و این گونه احتیاج به پیگیری هریک از آن ها به صورت اختصاصی را رفع کنید.

مزایای مالیاتی روش تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding)

در صورت سرمایه گذاری در شرکت های کوچک دو طرح اصلی وجود دارد که معافیت مالیاتی به همراه دارد:

طرح سرمایه گذاری سازمانی (EIS) و طرح سرمایه گذاری دانه ای (SEIS).

هر دو طرح به شما این امکان را می دهند تا درصدی از مبلغی را که در قبال صورت حساب مالیات خود سرمایه گذاری می کنید، جبران کنید و هرگونه سود بدون مالیات است. اما شرایطی وجود دارد؛ به عنوان مثال، شما باید سرمایه گذاری خود را برای حداقل زمان نگه دارید.

سایت های خارجی برای تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding)

صاحبان کسب و کارها از سایت های مختلف کرادفاندینگ استفاده می نمایند. در زیر لیستی از سایت های جذب سرمایه ارائه شده است که مدل ها و نقاط تمرکز مختلفی دارند. این لیست می تواند به شما در یافتن مکان مناسب برای اهداف و احتیاجهایتان به تامین مالی جمعی یاری کند.

سایت های کراودفاندینگ خارجی:

  1. سایت Kickstarter
  2. سایت Indiegogo
  3. سایت Crowdfunder
  4. سایت RocketHub
  5. سایت Crowdrise
  6. سایت Somolend
  7. سایت appbackr
  8. سایت AngelList
  9. سایت Invested.in
  10. سایت Quirky

سایت های کراودفاندینگ ایرانی:

  1. سایتcrowdfunding.ir
  2. سایت مالاتیما malatima.com
  3. سایت نیک استارتر nikstarter.com
  4. سایت مهربانه mehrabane.ir
  5. سایت همبودگاه hamboodgah.ir
  6. سایت زیما zeema.org
  7. سایت راتا ratacf.ir
  8. سایت رانگو rungo.ir
  9. سایت ایده هاب idehhub.com
  10. سایت خیرینه kheyrine.ir

در هر صورت اگر شما به دنبال تامین مالی جمعی یا کراودفاندینگ (crowdfunding) هستید، با توجه به نوع کسب و کاری که می خواهید به راه بیاندازید، توان یا میل تان به نوع مشارکت و میزان سوددهی کسب وکارتانف می توانید به یکی از این پلتفرم ها مراجعه کنید.

تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) چگونه اقتصاد جدید را شکل می دهد؟

کرادفاندینگ درست آن موقع که برنامه های عمومی که از هنر پشتیبانی می کردند، درحال ازبین رفتن بودند، هنر را احیا کرد. تامین مالی جمعی در حال رشد و توسعه بازاری برای تاثیرگذاری در سرمایه گذاری در شرکت های اجتماعی، اتصال با دنیای کارآفرینی و دوستی و یاری به یک پایگاه گسترده تر سرمایه گذاران برای پشتیبانی از شرکت های سودده و هدف مند است.

کرادفاندینگ (crowdfunding) در حال تسریع در سرمایه گذاری فرشته ای (آن دسته از سرمایه گذاری هایی که تمایل به سرمایه گذاری در شرکت های استارتاپی دارند) و ایجاد یک بازار کاملا جدید برای سرمایه گذاری در شرکت ها است. بنابرین اگر به فکر ایجاد یک کسب و کار استارتاپی یا هر نوع دیگر از کسب و کارها هستید، از امروز پیگیر تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) شوید. شما بااین روش به ایجاد یک اقتصاد جدید یاری خواهیدکرد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: مجله شنبه
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 11408

به "آیا با تامین اقتصادی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) آشنایی دارید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا با تامین اقتصادی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) آشنایی دارید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید