گمان می نمایند ایران ترسناک است
به گزارش بانیما، سفیر مؤسسه بین المللی صلح به وسیله گردشگری گفت: در بیرون از ایران گمان می نمایند اینجا چه کشور ترسناکی است، هرچند که این نگرش از یک دستور کار سیاسی ناشی می گردد. با این حال ایران از جمله کشورهایی است که باید به آن سفر کرد، تا متوجه شد چگونه است. ما باور داریم گردشگری مسؤولیت مهمی در ایجاد تصویری جدید از ایران در سطح جهانی دارد.
پروفسور فابیو کاربونه ـ استاد دانشگاه Coventry انگلیس ـ که از ابتدای سال جاری تا کنون دو نشست با موضوع صلح و گردشگری با مشارکت مراکز علمی و دانشگاهی ایران برگزار نموده و پاره ای از فعالیت های موسسه بین المللی صلح به وسیله گردشگری را در ایران متمرکز نموده است، در گفت وگو با خبرنگاران درباره اثرگذاری این موسسه در تغییر نگرش ها، شرح داد: این مرکز که دست کم سه دهه از عمر آن می گذرد، تحقیقات نوآورانه و تاثیرگذاری را درباره گسترش اعتماد، صلح و ارتباطات اجتماعی انجام می دهد و باور دارد به وسیله گفت وگو و ایجاد اعتماد می توان برای تقویت روابط صلح آمیز و امنیت بشری اقدام کرد. مقر اصلی این موسسه در شهر نیویورک آمریکا است و هدف اصلی آن، افزایش آگاهی در میان مجریان تور، بخش عمومی و خصوصی و در مجموع، ترویج صلح به وسیله گردشگری است. ما فکر می کنیم ایران دارای ظرفیت فراوانی در این حوزه است و نقش مهمی در گسترش صلح و گردشگری می تواند داشته باشد.
وی با اشاره به حضور این مؤسسه در ایران از اوایل سال جاری، گفت: ما برای ایجاد مرکزی در ایران از هیچ کجا پولی دریافت نمی کنیم، البته چاپ کتاب، بروشور و دیگر اقلام اطلاع رسانی هزینه هایی دارد که برای آن ها اسپانسری داریم که تولیدنماینده صنایع دستی است و برنامه های این موسسه را در ایران حمایت می نماید، ولی موسسه سود اقتصادی از این کارها نمی برد.
این استاد دانشگاه کاونتری انگلیس سپس به نگرش های منفی که در خارج از مرزهای ایران وجود دارد، اشاره نمود و اضافه نمود: وقتی به ایران سفر می کنیم تازه متوجه می شویم این کشور چگونه است. متاسفانه در بعضی از نقاط دنیا گمان می نمایند ایران چه کشور ترسناکی است که در واقع همه این ها یک دستور کار سیاسی دارد، به هر حال گردشگری می تواند نقش مهمی در تغییر این نگرش داشته باشد. من به ایران آمده ام تا مشابه دیگران سهم خود را در این باره ایفا کنم اما می بینم همه چیز توسط ایرانی ها درحال انجام است که این خیلی خوب است. طبیعت و میراث فرهنگی در قلب مردم ایران جای دارد.
او ادامه داد: من اهل ایتالیا هستم، کشوری که سرشار از میراث فرهنگی است، ولی اگر بخواهم صادق باشم باید بگویم که این اصالت را دیگر در آنجا نمی بینم، اما در ایران هنوز می توانید کسانی را ببینید که اصیل اند و ارزش ها هنوز در قلبشان جای دارد. به همین دلیل است که عاشق ایرانم و خوشحالم که به توسعه گردشگری در آینده ایران یاری می کنم. مطمئنم جهشی بزرگ در گردشگری ایران روی می دهد، شاید درطول 5 یا 10 سال آینده، مطمئنا این اتفاق خواهد افتاد.
سفیر مؤسسه بین المللی صلح به وسیله گردشگری به سوالی درباره تشدید مرزبندی های جغرافیایی و دیوارکشی میان کشورها که متاثر از تغییر استراتژی بعضی کشورها بوده و سخت گیری در صدور ویزا که با گسترش مهاجرت و تغییر سیاست ها در این بخش اتفاق افتاده و دشواری هایی را به گردشگران را تحمیل نموده و البتهه نقش و دیپلماسی چنین موسسه هایی که مروج صلح هستند در خنثی کردن این رفتارها، گفت: ما (موسسه صلح به وسیله گردشگری) می توانیم کارهایی در این رابطه انجام دهیم. دقیق تر این که می توانیم آگاهی افرادی که مسؤولیتی در کشور خود دارند درباره توسعه گردشگری افزایش دهیم تا توجه بیشتری به این موضوعات داشته باشند و ورود گردشگران را تسهیل نمایند. کار ما افزایش آگاهی است.
کاربونه تاکید نمود: گردشگری فقط پول نیست بلکه انسانیت، صلح و روابط خوب در سطح دنیای است. زمانی که این افزایش آگاهی صورت گیرد و پیغام منتقل گردد، دریافت نمایندگان پیغام بر اساس آن عمل خواهند کرد. درباره ایران باید بگویم که کارهای زیادی در حال اجرا است، به عنوان مثال پیش از این برای دریافت ویزای ایران باید به سفارت این کشور می رفتیم و روزها منتظر می ماندیم اما حالا به فرودگاه می رویم و همه کارها انجام می گردد. حتی این بار در فرودگاه به من گفتند که می توانم کارهای مربوط به ویزا را آنلاین انجام دهم. شاید باورش سخت باشد اما کارهایی برای توسعه گردشگری در ایران نه تنها در حال اجرا است، بلکه سمت و سوی مثبتی برای این کشور دارد. کار موسسه بین المللی صلح به وسیله گردشگری در ایران هم همین است که روی اهداف صلح جویانه و مبتکرانه پافشاری کند تا مسؤولان این کشور برای همکاری های مثبت در این راستا همراه تر شوند.
منبع: خبرگزاری ایسناdorezamin.com: بیاید با هم به دور زمین چرخی بزنیم و همه چیز را از نزدیک ببینیم