چین پس از تحریم های اخیر با قدرت دنبال توسعه صنعت تراشه سازی خودش است

به گزارش بانیما، چین مدت ها است توسعه نیمه رساناها و ساخت تراشه را به عنوان یک هدف کلیدی و استراتزی خود دنبال می نماید.

چین پس از تحریم های اخیر با قدرت دنبال توسعه صنعت تراشه سازی خودش است

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

دو کشور چین و ایالات متحده روز به روز در حوزه های بیشتری به رقابت یا شاید بهتر بگوییم جنگ سرد تجاری با یکدیگر وارد می شوند. چین مدت ها است رویای طراحی و ساخت تراشه را دارد و اکنون دولت این کشور تصمیم گرفته روند رشد صنعت تراشه را سرعت ببخشد تا هرچه زودتر از وابستگی در این حوزه به کشورهای امریکایی رها شوند.

کشور چین می خواهد تا سال 2025 به یک فراورینماینده مطرح تراشه در جهان تبدیل گردد و بتواند با کشورهایی مانند ایالات متحده، ژاپن و اروپا رقابت کند. مقامات دولتی چین به دنبال روش ها و مکانیزم هایی هستند که رشد این صنعت را افزایش دهند و تا 2025 حداقل 40 درصد احتیاج بازار تراشه چین را خودشان تامین نمایند.

نگرانی های دولت چین زمانی افزایش یافته است که پروژه فراوری تراشه بومی چندین بار با شکست روبرو شده و دو شرکت بزرگ فعال در این حوزه به بن بست خوردند. از آن سو، تنش های میان این کشور و ایالات متحده بیشتر و جدی تر شده است و بیشتر از هر زمان دیگر امکان تخاصم میان این دو کشور وجود دارد.

فعالیت ها و ارتباطات خارجی بعضی از شرکت های تراشه ساز داخلی چینی متوقف یا مسدود شده است و دیگر نمی توانند معاملاتی با اروپا و امریکا داشته باشند. نه می توانند از نظر نیروی فنی از کشورهای دیگر یاری بگیرند و نه در جذب سرمایه و بازار فروش پیروز می شوند.

این نگرانی وجود دارد که در آینده ای نزدیک، هیچ تراشه سازی به چینی ها تراشه ندهد و در نتیجه شرکت های بزرگ فناوری این کشور نابود شوند.

در هفته گذشته، ایالات متحده همکاری، فروش مواد اولیه و تراشه به شرکت مخابراتی و سازنده اسمارت فون ZTE را ممنوع نمود. شرکت ZTE به شدت وابسته به تراشه های سازندگان امریکایی است.

همین طور، ایالات متحده در ماه های گذشته نزدیک به 1.3 میلیارد دلار سرمایه گذاری و مالکیت یک شرکت تراشه ساز چینی در شرکت امریکایی Lattice Semiconductor Corp را بلوکه نموده است. شرکت های چنینی حق استفاده از آزمایشگاه ها و همکاری با موسسات تحقیقاتی امریکایی را ندارند و از ماه فوریه؛ تمام این فعالیت ها متوقف شده است.

خطر بیخ گوش شرکت های چینی است

شرکت های چینی هیچ گاه تا این اندازه تحت فشار نبوده و تصور می کردند بالاخره همواره راهی برای تامین تراشه از خارج یا ساخت و مونتاژ آن در داخل کشور وجود دارد ولی این روزها متوجه شدند تحریم های امریکا جدی تر از همواره است.

شرکت های چینی تا کنون پیروز شدند تراشه های رده پایینی برای بعضی محصولات الکترونیکی فراوری نمایند و حتا برای بعضی از ابررایانه ها، تراشه های اختصاصی خودشان را ساخته و استفاده کردند ولی برای ساخت تراشه های رده بالا قابل استفاده در اسمارت فون ها، تبلت ها، نوت بوک ها و محصولاتی این چنینی هم در فناوری ساخت و هم در فناوری فراوری با مشکل روبرو هستند.

اکنون؛ دولت حجم زیادی از سرمایه گذاری و توجه ها را به سوی صنعت تراشه داخلی گسیل نموده است. در ماه گذشته، یک یاری اقتصادی 32 میلیارد دلاری برای طراحی و ساخت مدارهای مجتمع اختصاص یافته است و هنوز سرمایه گذاری های دیگری در راه است تا بتوانند فناوری پیچیده ساخت تراشه را هرچه زودتر در خاک کشورشان پیاده سازی نمایند.

یک اهرم شتاب دهنده دیگر دولت در این صنعت، کاهش اقتصادیات های تراشه سازهای داخلی به مدت 5 سال است.

شرکت های چینی به شدت دنبال جذب سرمایه، استخدام نیروهای انسانی فنی به خصوص از کشورهای همسایه مانند کره جنوبی هستند و دستمزدهای بسیار بالایی (گاها 5 برابر کشور خودشان) پرداخت می نمایند.

براورد می گردد چین احتیاج به 700 هزار نفر نیروی کار فنی و حرفه ای تراشه ساز داشته باشد که هنوز نیمی از آن ها هم جذب و استخدام نشده اند.

جالب است بدانیم چین در سال 2016 نزدیک به 227 میلیارد دلار واردات تراشه داشته است. یعنی سطح وارداتی بیشتر از نفت خام، سنگ آهن و مواد اولیه پلاستیک.

منبع

منبع: یک پزشک
انتشار: 30 مهر 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 4999

به "چین پس از تحریم های اخیر با قدرت دنبال توسعه صنعت تراشه سازی خودش است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چین پس از تحریم های اخیر با قدرت دنبال توسعه صنعت تراشه سازی خودش است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید