طرز تهیه پنکیک موز برای بچه ها ، پنکیک موز برای نوازد چطور درست کنم؟
به گزارش بانیما، پنکیک موز برای بچه ها یه میان وعده سبک و خوش خوراکه که هم طعم ملایمی داره و هم بدون احتیاج به شکر اضافه درست می شه، چون خود موز شیرینی کافی بهش می ده. این مدل برای بچه هایی که تازه دارن غذاهای نرم و ساده رو امتحان می کنن خیلی مناسبه و هضمش راحته. موز رسیده علاوه بر طعم خوب، انرژی ملایم و ویتامین های مفیدی به بچه ها می رسونه و باعث می شه این میان وعده هم برای صبحانه و هم عصرونه انتخاب خوبی باشه. فقط یادتون باشه قبل از سرو، پنکیک کمی خنک شده باشه تا برای بچه ها ایمن تر و راحت تر قابل خوردن باشه. در این مطلب از در، ما طرز تهیه پنکیک موز برای بچه ها رو به شما آموزش میدیم.
طرز تهیه پنکیک موز برای کودک در یک نگاه
برای درست کردن پنکیک موز برای بچه ها، اول موزها رو بشورین، خشک کنین، آرد رو الک کنین و تخم مرغ رو از یخچال بیرون بذارین تا گرم بشه، بعد موز رو تو یه کاسه کاملاً پوره کنین و تخم مرغ رو اضافه و یکدست مخلوط کنین تا بوی خامی تخم مرغ کم بشه.
آرد رو کم کم بریزین و با یکی دو قاشق شیر یا آب هم بزنین تا مایه غلظت مناسب پیدا کنه، بعد تابه نچسب رو کمی چرب کنین و روی حرارت ملایم گرم کنین. مایه رو دونه دونه داخل تابه بریزین، وقتی روش حباب زد برگردونین تا طرف دیگه هم طلایی بشه، و در نهایت بذارین یکی دو دقیقه خنک بشه و برای بچه ها سرو کنین.
شما می تونید میزان مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه پنکیک موز رو در ادامه مطلب بخونید.
مواد لازم برای تهیه پنکیک موز برای بچه ها
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| موز رسیده | 2 عدد میانه |
| تخم مرغ | 1 عدد |
| آرد (آرد گندم یا آرد جو) | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
| شیر یا آب | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
| روغن مایع یا کره (آب شده) | برای چرب کردن تابه |
| دارچین (اختیاری) | 1/4 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه پنکیک موزی مناسب بچه ها: 15 دقیقه
میزان کالری در هر صد گرم پنکیک موز: تقریباً 140 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه پنکیک موز برای بچه ها در خانه
پنکیک موز برای بچه ها بهتره خیلی ساده، نرم و کم مواد درست بشه تا هم سریع آماده بشه و هم بچه ها راحت بجونش. وقتی موز رسیده رو پایه کار می ذارین، هم طعم طبیعی و شیرین پیدا می کنه و هم احتیاج به شکر و مواد اضافی نداره.
مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنین
در اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک با پوره موز برای بچه ها، موزها رو بشورین و با یه دستمال تمیز خشک کنین تا هر نوع گرد و غبار یا لکه از سطحشون بره، چون قراره برای بچه ها استفاده بشه و تمیزی خیلی مهمه.
بعد آرد رو داخل یه الک ریز بریزین و یک بار کامل الکش کنین تا اگه گلوله یا تیکه های سفت داره گرفته بشه و آرد کاملاً هوا بخوره، این کار باعث می شه مایه پنکیکتون نرم تر و سبک تر دربیاد. تخم مرغ رو هم از یخچال بیرون بذارین تا به دمای محیط برسه، چون تخم مرغ سرد وقتی با موز قاطی می شه ممکنه مخلوط رو سفت کنه و اجازه نده مایه یکدست و صاف بشه.
شما می تونید آرد و تخم مرغ رو به صورت یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: موز رو پوره کنین
موزهای شسته و خشک شده رو پوست بگیرین و داخل یه کاسه نسبتا بزرگ بندازین. با یه چنگال آغاز کنین به له کردن و این کار رو آروم آروم و با حوصله انجام بدین تا بافت موز کاملاً از هم باز بشه. بهتره یه دقیقه کامل به له کردن ادامه بدین تا هیچ تیکه درشتی توش نمونه و قوامش نرم و یکدست بشه. هرچی موز یه دست تر پوره بشه، پنکیکتون صاف تر، خوش خوراک تر و مناسب تر برای بچه ها درمیاد.
مرحله سوم: تخم مرغ رو اضافه کنین
حالا که موز کاملاً پوره شده، تخم مرغی که از قبل از یخچال بیرون گذاشتین و به دمای محیط رسیده رو داخل کاسه بشکنین. با چنگال یا همزن دستی آغاز کنین به هم زدن و این کار رو حداقل یک تا یک و نیم دقیقه ادامه بدین تا زرده و سفیده کاملاً باز بشه و با بافت موز مخلوط شه.
حواستون باشه مخلوط باید یکدست و یکنواخت بشه و هیچ رگه جدا از تخم مرغ دیده نشه. وقتی مواد کمی کف دار شد و رنگش روشن تر شد یعنی به میزان کافی هم خورد و بوی خامی تخم مرغ هم تا حد زیادی کم می شه.
مرحله چهارم: آرد رو اضافه کنین
آردی که از قبل الک کردین رو کم کم و در چند نوبت داخل کاسه بریزین و هر بار چند ثانیه هم بزنین تا گلوله نشه. خیلی مهمه که آرد رو یک باره خالی نکنین چون سریع سفت می شه و مایه حالت تیکه تیکه پیدا می کنه.
مرحله پنجم: شیر یا آب رو اضافه کنید
در ادامه طرز تهیه پنکیک موز برای بچه ها، یکی دو قاشق شیر یا آب اضافه کنین تا مایه کمی رقیق تر بشه و به غلظت پنکیکی برسه؛ یعنی مایه باید از قاشق بریزه اما نه خیلی سریع، و اگر خیلی شل شد یک کم دیگه آرد اضافه کنین.
دو دقیقه کامل مواد رو هم بزنین تا بافتش صاف و بدون دونه بشه و وقتی چنگال رو داخل مایه می چرخونین، ردش به صورت آهسته محو بشه. این نشونه قوام درسته.
شما می تونید شیر رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله ششم: تابه رو گرم کنین و آماده سازی رو انجام بدین
یه تابه نچسب بردارین و خیلی کم با روغن یا کره چربش کنین؛ فقط در حد این که یه لایه نازک چربی کف تابه باشه. تابه رو روی حرارت ملایم بذارین و حدود یک دقیقه صبر کنین تا گرمای یکنواخت بگیره. اگر تابه بیش از حد داغ باشه مایه وقتی بریزه سریع می سوزه و داخلش خام می مونه، و اگر خیلی سرد باشه پنکیک پهن و بی قوام می شه. برای تست، یه قطره کوچیک از مایه رو وسط تابه بندازین؛ اگر کمی قل زد و بعد ثابت موند یعنی دما درسته.
شما می تونید کره یا روغن رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله هفتم: پنکیک موز رو بپزین
مایه پنکیک موز رو با قاشق غذاخوری یا ملاقه کوچیک به صورت دونه دونه داخل تابه بریزین و سعی کنین میزان ها تقریبا یکسان باشه تا هم زمان بپزن. وقتی پنکیک داخل تابه نهاده شد، حدود یک تا دو دقیقه صبر کنین تا روی پنکیک حباب های ریز ظاهر بشه و کناره ها کمی خودشون رو بگیرن. همین نشونه یعنی وقت برگردوندن پنکیکه.
با یه کاردک یا کفگیر باریک آروم زیر پنکیک ببرین و برش گردونین و حدود یک دقیقه هم سمت دیگه رو بپزین تا رنگش طلایی روشن بشه و بوی خوب موز بلند شه. اگر دیدین زود می سوزه، حرارت رو کمتر کنین چون پنکیک موز خیلی سریع رنگ می گیره.
مرحله آخر: پنکیک موز رو سرو کنین
وقتی همه پنکیک ها آماده شدن، اونا رو روی یه توری یا یه بشقاب بذارین تا یکی دو دقیقه خنک بشن چون سرو داغ برای بچه ها مناسب نیست. این استراحت کوتاه باعث می شه بخار داخلش خارج بشه و بافتش نرم و قابل جویدن بمونه. بعد می تونین همون طور ساده سرو کنین یا اگر خواستین کمی پوره موز سروش کنید.
راستی، انواع آماده رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های هم می تونید تهیه کنید.
روش تهیه پنکیک موز برای بچه ها بدون شیر
برای درست کردن پنکیک موز برای بچه ها بدون شیر، مثل روش قبل مواد رو آماده کنین. تفاوت اصلی این نسخه اینه که می تونین کلاً شیر نریزین و فقط با رطوبت موز و تخم مرغ کار کنین؛ در این حالت آرد رو کم کم اضافه کنین تا مایه یه دست بمونه و اگر دیدین مایه بیش از حد سفت شد فقط یک قاشق آب بریزین تا قوامش تنظیم بشه.
این روش تهیه باعث می شه طعم موز خالص تر و بافت پنکیک کمی غلیظ تر و خوش رنگ تر بشه، درحالی که نسخه با شیر لطیف تر و معطرتر درمیاد. مابقی مراحل مثل روش قبله؛ تابه رو ملایم گرم کنین، مایه رو دونه دونه بریزین، بعد از حباب زدن برگردونین و در نهایت بذارین کمی خنک بشه و بعد برای بچه ها سرو کنین.
نکات مهم در طرز تهیه پنکیک موز برای بچه ها
- از موزهای رسیده و شیرین استفاده کنین تا هم طعم طبیعی پنکیک بهتر بشه و هم بدون احتیاج به شکر اضافه، پنکیک برای بچه ها خوش خوراک تر دربیاد.
- آرد رو قبل از اضافه کردن حتما یک بار الک کنین تا مایه سبک تر بشه و موقع پخت پنکیک ها پف بهتری داشته باشن.
- تخم مرغ رو کمی زودتر از یخچال بیرون بذارین تا هم دمای محیط بشه و موقع مخلوط کردن با موز راحت تر ترکیب بشه.
- موز رو با دقت کامل پوره کنین تا هیچ تیکه درشتی داخلش نمونه و بافت نهایی پنکیک برای بچه ها کاملا نرم باشه.
- حرارت تابه رو ملایم نگه دارین چون پنکیک موز خیلی سریع رنگ می گیره و اگر حرارت بالا باشه سطحش می سوزه ولی داخلش خام می مونه.
- مایه رو بعد از اضافه کردن آرد زیاد هم نزنین تا سنگین نشه و اجازه بدین بافتش لطیف و قابل پف کردن باقی بمونه.
- اگر دیدین مایه بیش از حد سفت شده فقط یک قاشق آب اضافه کنین تا قوامش برگرده و راحت داخل تابه پخش بشه.
- تابه نچسب رو خیلی کم چرب کنین تا پنکیک ها رنگ ملایم پیدا کنن و هنگام برگردوندن به راحتی جدا بشن.
- وقتی روی پنکیک حباب های ریز دیدین، این یعنی زمان برگردوندنشه و اگر زود یا دیر برگردونین شکل پنکیک به هم می ریزه.
- در طرز تهیه پنکیک موز برای بچه ها بهتره که از افزودنی هایی مثل شکلات و شیره استفاده نکنین.
- اگر می خواین پنکیک ضخیم تر بشه، مایه رو کمی غلیظ تر نگه دارین و اگر نسخه سبک تر می خواین، کمی رقیق تر درستش کنین.
- پنکیک ها رو بعد از پخت یکی دو دقیقه استراحت بدین تا بخار داخلشون خارج بشه و خوردنش برای کودک راحت تر و ایمن تر باشه.
- اگر دنبال طعم طبیعی تر هستین از هیچ مایعی استفاده نکنین چون موز و تخم مرغ رطوبت کافی دارن و پنکیک خوش طعم درمیاد.
- در طرز تهیه پنکیک موز برای نوزاد 10 ماهه بهتره مواد کاملا ساده باشه و هیچ نوع شکر، نمک یا طعم دهنده اضافه نکنین تا هضمش راحت باشه.
- برای جلوگیری از چسبیدن پنکیک ها، تابه رو قبل از ریختن مایه کاملا گرم کنین و هر بار میزان کمی مایه داخل تابه بریزین تا فرم و پخت یکنواخت داشته باشه.
فوت و فن های خوشمزه شدن پنکیک موز برای بچه ها
از چه آردی برای درست کردن پنکیک مناسب بچه ها بهتره استفاده کنم؟
برترین گزینه آرد گندم معمولیه چون بافت سبک و لطیف می ده، ولی اگر می خواین خیلی نرم تر بشه می تونین از آرد سفید الک شده استفاده کنین. برای بچه های حساس هم آرد جو پرک آسیاب شده مناسبه.
چطور بفهمم مایه پنکیک بیش از حد سفت شده؟
وقتی مایه موقع ریختن توی تابه شکل نمی گیره و سخت پخش می شه یعنی سفت شده و با یک قاشق آب قوامش درست می شه.
از شیر خشک میشه برای درست کردن پنکیک کودک استفاده کرد؟
بله، فقط یک قاشق شیر خشک رو با مواد خشک مخلوط کنین و کمی آب بیشتر بزنین تا مایه دوباره به قوام طبیعی برگرده و بافت پنکیک سنگین نشه.
چرا گاهی پنکیک ها بوی تخم مرغ می گیرن؟
بوی تخم مرغ وقتی می مونه که تخم مرغ خوب هم زده نشه یا حرارت تابه خیلی زیاد باشه. پس هم زدن کامل و حرارت ملایم یاری می کنه.
برای نوزاد ده ماهه چطور پنکیک موز رو ساده تر درست کنم؟
فقط موز و تخم مرغ استفاده کنین و هیچ آرد، نمک، شکر یا ادویه ای اضافه نکنین تا سبک و قابل هضم بمونه.
چیکار کنم پنکیک ها نسوزن؟
حرارت رو خیلی ملایم نگه دارین و وقتی یه طرف کمی طلایی شد آروم برش گردونین تا سطحش تیره نشه.
زمان برگردوندن پنکیک دقیقا کیه؟
وقتی روی سطح پنکیک حباب های ریز ظاهر شد و دیگه نترکید یعنی باید با کفگیر نازک آروم برگردونینش.
آیا لازمه تابه زیاد چرب بشه؟
نه، فقط یه لایه خیلی کم روغن کافیه چون چرب شدن زیاد باعث می شه سطح پنکیک تیره و چرب بشه.
اگه کودک ما پنکیک نرم تر دوست داشته باشه باید چیکار کنیم؟
مایه پنکیک موز رو کمی رقیق تر درست کنین و بعد از پخت یک دقیقه روی هم بذارین تا بخارش باعث نرمی بیشتر بشه.
پنکیک موز برای بچه ها رو چطور یک میزان در بیارم؟
هر بار از یک ملاقه یا قاشق ثابت استفاده کنین و مایه رو دقیقا وسط تابه بریزین تا خودش به شکل گرد و مرتب پخش بشه.
منبع: افق کوروش