روش اصولی نگهداری خیارشور خانگی بدون تغییر رنگ و خرابی!
به گزارش بانیما، در میان شورها، خیارشور از صندلی ویژه ای برخوردار است، لذا بیشتر خانواده های سنتی به تهیه خانگی آن می پردازند. خیار سرشار از ویتامینC است و برای مبتلایان به بیماری قند مفید است و خواب آور خوبی به شمار می رود. اما در صورتی که درصد نمک پایین باشد، محصول لیز، نرم و لزج شده و آب فراوانی را در خود جمع می نماید. همچنین قابل ذکر است که اگر به خوبی از خیار جدا نشود می تواند عامل دیگری برای نرم و لزج شدن خیار باشد. در این مطلب به بیان بهترین روش نگهداری خیارشور برای جلوگیری از کپک و خرابی خواهیم پرداخت.

بهترین روش نگهداری خیارشور چیست؟
میکروارگانیزم ها تحت هر شرایطی می توانند در انواع شورها رشد نموده و منجر به مسمومیت های جزیی در مصرف کننده شوند. لذا بهتر است این نوع محصولات را در جای تاریک، خنک و یا در سرمای یخچال نگهداری کنید. (نگهداری خیارشور در فریزر هم بدون آب امکان پذیر است اما در زمان یخ زدایی ممکن است بافت آن شل گردد.)
علت خراب شدن خیارشور چیست؟
1. نمک به اندازه نیست!
هر چه غلظت نمک در ابتدا کمتر باشد انواع بیشتری از باکتری های طبیعی خیار برای تخمیر فعال می شوند، در نتیجه فراوری اسید بیشتر و شور لذیذتر می گردد، اما باید دقت گردد نمک از حد معینی کمتر نگردد چرا که موجبات فساد محصول فراهم می گردد. در صورتی که درصد نمک پایین باشد، محصول لیز، نرم و لزج شده و آب فراوانی را در خود جمع می نماید.
نکته: در صورتی هم که درصد نمک به کار رفته در شور زیاد باشد، آب داخل سلول های خیار به بیرون کشیده شده و در نهایت محصول چروکیده و توخالی می گردد. گاهی نیز به دلیل جمع شدن گاز درون محفظه توخالی، خیار شور باد نموده و شناور می گردد.
به ازای هر 14 لیوان آب، 1 لیوان نمک بهره ببرید.
2. گل خیار!
قابل ذکر است که گل خیار به شدت به انواع کپک ها آلوده است. اگر به خوبی از خیار جدا نگردد می تواند عامل دیگری برای نرم و لزج شدن خیار باشد.
3. آب نجوشیده!
در مراحل تهیه خیارشور حتما از آب جوشیده در تهیه خیارشورها بهره ببرید. همچنین سعی کنید خیارها و سبزی های معطر را پس از شستن، کاملا خشک کنید؛ وجود آب نجوشیده (همان آب شیر) در شورها و ترشی ها، باعث ایجاد کپک خواهد شد.
4. قاشق یا دست چرب!
بعد از جا افتادن خیارشور نیز باید حواستان باشد قاشق چرب یا دست چرب وارد شیشه شور نکنید تا کپک نزند و همیشه تا سرانجام مصرف آن را داخل یخچال نگه دارید.
علت تغییر رنگ آب خیارشور چیست؟
دلیل شیری رنگ شدن آب نمک اغلب خیارشورهای فله ای، نگهداری نادرست محصول در شرایط نامساعد محیطی است که بر میزان فسادپذیری آن می افزاید و علت این تغییر رنگ، رشد کپک ها و قارچ ها در آن است که نشاندهندهٔ مراحل اولیه فساد آن و هشداری برای انصراف از خرید یا مصرف چنین خیارشوی محسوب می گردد.
سخن آخر
توصیه می کنیم از خرید شورهایی که به شکل فله ای عرضه می شوند و یا شورهایی که آب نمک آنها در شیشه تیره گشته و ذرات کپک روی آنها شناور است خودداری نموده و همیشه از محصولات معتبری که دارای بسته بندی های بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند بهره ببرید. همچنین توصیه می کنیم هنگام مصرف انواع شورها ابتدا آنها را با کمی آب بشویید تا از مقدار نمک شان کاسته گردد.
مصرف روزانه خیارشور و شوری های دیگر به دلیل وجود مقدار زیادی نمک در آن توصیه نمی گردد. طبق استاندارد میزان نمک به کار رفته در خیارشور نباید از ده درصد تجاوز کند ولی در خیلی از موارد مخصوصا در خیارشورهای فله ای میزان نمک مصرفی خیلی بیشتر از این مقدار است و می توان گفت یکی از دلایل پرفشاری خون در کشور ما، از جمله مصرف زیاده از حد انواع شوری هاست.
منبع: مجله انگیزهbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا