احیای توریسم اروپا از کمای کرونا

به گزارش بانیما، جولان بدون مرز و بیرحمانه کووید19، گرچه در فاصله چند ماه، نیمی از فرصت های مهم مالی کشورهای قاره سبز را سوزاند اما شماری از اروپایی ها همچنان در هراس شروع موج دوم کرونا، برای احیای خود چشم به توریسم تابستانی دارند.

احیای توریسم اروپا از کمای کرونا

با ما سفر کنید و با تور اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.

به گزارش ان بی سی نیوز، در شرایطی که ویروس کرونا پس از ماه ها هنوز برای کارشناسان دنیای ناشناخته مانده و نقطه خاتمهی برای این بحران شوم همچنان معین نشده است، بسیاری از کشورهای عظیم و کوچک اروپایی ریسک خطر را پذیرفته و به میزبانی توریستان در فصل تابستان چراغ سبز نشان داده اند. عبارات حباب مسافرتی یا دالان مسافرتی یا پل هوایی، این روزها موضوع مذاکرات سران اروپایی در جلسات داخلی و اتحادیه اروپا است. آن هم در شرایطی که ویروس کرونا بیش از 300 هزار نفر را در سراسر دنیا به کام مرگ برده و کشورها را مجبور به قرنطینه های طولانی، بستن مرزها و تعطیلی فرودگاه ها نموده است. اتحادیه اروپا اواسط ماه جاری در نشستی خواهان بازگشایی مرزها برای کشورهای عضو شد. با طرحی که اتحادیه اروپا (حباب یا دالان مسافرتی) خاطرنشان کرد شهفرایندان کشورهایی که شرایط مشابهی از نظر شیوع کرونا داشته و ریسک ابتلای پایین تری دارند، می توانند بدون گذراندن قرنطینه 14 روزه به مقصد اروپایی شان سفر نمایند.

در این میان سه کشور لیتوانی، استونی و لتونی از این طرح استقبال نموده و با ایجاد حباب مسافرتی بالتیک، آن را در این مثلث اجرایی کردند. وزیر خارجه لیتوانی در این باره گفت: این حباب مسافرتی می تواند 5 درصد درآمد خالص ما را تأمین کند. در حال حاضر توریستان کشورهای خارج از این مجموعه سه گانه ملزم به رعایت قرنطینه در زمان ورود به کشورهستند.

اجرای این طرح گرچه برای بسیاری از کشورها با آسیب پذیری کمتر مزایای بسیاری دارد اما شماری از اعضای اتحادیه مانند ایتالیا و اسپانیا با آمار بالای تلفات ناشی از کووید19 از آن متضرر شده و آن را طرحی تبعیض آمیز می دانند. لوئیجی دی مایو، وزیر خارجه ایتالیا معتقد است: این طرح برخلاف آرمان های اتحادیه اروپا است. چراکه وقتی بحران تحت کنترل درآمده، همه کشورها باید در شرایط یکسان قرار گرفته و با رعایت قوانین مشابه مرزها را باز نمایند. با این حال کمیسیون اروپا گرچه به اجرای قوانین یکسان بازگشایی مرزها تأکید دارد اما معتقد است کشورها باید براساس شرایط اپیدمولوژی دسته بندی و پذیرای توریست باشند. به باور ناظران، صنعت توریسم بیش از 10 درصد درآمد اتحادیه اروپا را تأمین می نماید و در بسیاری از کشورها مانند کرواسی به عنوان یکی از پایه های مهم مالی به شمار می آید.

تمهیدات اروپایی سفرها در سایه کرونا

کارشناسان مالی گرچه طرح حباب یا دالان مسافرتی را تنها راه ممکن برای بهره وری از فصل توریسم اروپا می دانند اما معتقدند این طرح بدون رعایت محدودیت ها و قوانین شفاف نه تنها محکوم به شکست است که می تواند تبعات سنگین تری از کرونا در اقتصاد کشورها داشته باشد. ریچارد بوتلر، استاد توریستی دانشگاه اسکاتلند معتقد است: اینکه اجرای این طرح با جزئیات همراه باشد، بسیار اهمیت دارد. شفاف سازی سبب می گردد توریستان با آمادگی کامل و اطلاع از قوانین با ریسک خطر پایین تری سفر نمایند. در این شرایط که هنوز قوانین به طور شفاف معین نیست، بسیاری از کشورها مانند فرانسه و ایتالیا در هراس از موج دوم کرونا، سعی در تقویت توریستی داخلی دارند. فرانسه با هشتگ این تابستان من از فرانسه دیدن می کنم(#ThisSummerIAmVisitingFrance)، شهفرایندانش را به بازدید از شهرهای خود ترغیب نموده و ایتالیا نیز با معین یاری هزینه 500 یورویی توریستی داخلی، در این جهت گام برداشته است. به نوشته گاردین، باوجود اینکه بازگشایی مرزها با کشورهای کم خطر انجام می گردد اما همچنان استفاده از ماسک، لزوم داشتن مجوز سلامت یا قرنطینه 14 روزه در صورت مواجهه قبلی با بیماران کرونایی یا انجام تست در شرایط خاص ضرورت دارد. کشورهایی مانند ترکیه نیز توریسم داخلی را فعال نموده و همچنان پروازهای بین المللی محدودی دارند.

نکته مهم اینکه در طرح حباب مسافرتی تنها در شرایطی شهفرایندان کشورهای یک مجموعه بدون قرنطینه از مرزها عبور می نمایند که 14 روز پیش از ورود به کشور دیگری سفر ننموده باشند، مبتلا به کرونا نبوده و در این بازه با بیماران کرونایی ارتباطی نداشته باشند. بوتلر معتقد است اگر از این راه ها بتوان آمار ابتلا را پایین آورد، می توان از نیمه دوم تابستان بهره وری مالی بیشتری نیز داشت. به گزارش تراول پالس، به طور کلی می توان گفت بسیاری از کشورهای اروپایی، محتاطانه قوانین قرنطینه را کاهش داده و همچنان با احتیاط بالا به زندگی عادی بازگشته اند.

سود و زیان برگزیت برای انگلیس

گرچه هنوز تا خاتمه ضرب الاجل انگلیس برای جدایی از اتحادیه اروپا چند ماهی باقی مانده است اما آمار بالای ابتلا و مرگ در این کشور، اعضای اتحادیه اروپا را نگران نموده و بسیاری از کشورها شهفرایندان انگلیسی را تنها به دلایل سفرهای ضروری و تحت تدابیر خاص قرنطینه می پذیرند. به گزارش ایندیپندنت، گرانت شاپس، وزیر راه انگلیس معتقد است: ما همچنان با مسائل همه گیری کرونا روبه رو هستیم اما برای نجات اقتصاد چاره ای جز همسو شدن با حباب یا دالان مسافرتی نداریم و در این راه نیم نگاهی نیز به توریستان غیراروپایی کشورهای کم خطر خواهیم داشت. انگلیس تا به امروز برای تبادل توریست از یونان و پرتغال وارد مذاکره شده و در مرحله بعد میخواهد برای تعامل با سه کشور اسپانیا، فرانسه و ایتالیا که آمار به نسبت بالایی در اروپا داشته اند، گام بردارد. حتی مقامات انگلیسی شروع روابط توریستی میان امریکا و انگلیس را نیز طرح نموده اند اما به گواه ناظران با توجه به آمار میلیونی مرگ در امریکا بعید به نظر می رسد این تعامل بزودی محقق گردد. در حال حاضر مسافران کشورهایی غیر از فرانسه و ایرلند -که به تازگی توافق محدود دوجانبه میان آنها امضا شده- در صورتی که از قرنطینه 14 روزه تخطی نمایند، هزار پوند جریمه می شوند. همچنین معین نشدن محل اقامت توریستان نیز 100 پوند جریمه در پی خواهد داشت و آنها ملزم به استفاده از نرم افزار ردیابی کرونا هستند.

اما و اگرهای طرح حباب مسافرتی

به باور تحلیلگران ایندین اکسپرس، شروع لاک پشتی طرح حباب یا دالان مسافرتی در میان مجموعه های کوچک و عظیم اتحادیه اروپا، در همه گیری کرونا موفقیت آمیز بوده است و تداوم آن می تواند علاوه بر توریسم، تجارت میان این مجموعه ها را نیز افزایش دهد. به نوشته اکونومیست، حباب های مسافرتی می تواند 35 درصد درآمد خالص دنیای را تأمین کند. این درآمدزایی برای کشورهای کوچک تر سود بیشتری خواهد داشت چراکه فرصت تجارت با شرکای عظیم و قدرتمند نیز برایشان فراهم می گردد. اما لفتریس پاپاگئورجیو، کارشناس توریستی در گفت وگو با سایت سی ان تراول، طرح حباب مسافرتی برای احیای اقتصاد را به راه رفتن یک کودک نوپا تشبیه نموده و آن را چندان قابل تأمل نمی داند: اینکه چند تور مسافرتی، توریستانی را برای یکی دو هفته تحت شرایط خاص و ویژه به کشورها بیاورند، نمی تواند شوک توریستی به اروپا را رفع کند بنابراین باید سال خوب و عالی را فراموش کنیم. البته عملکرد دولت ها می تواند در فرایند بهره وری مالی از این فرصت بسیار مؤثر باشد. جو یودین، همتای او نگاه مثبت تری به موضوع دارد و اجرای این طرح را از بعد روانی برای تقویت ابتکار عمل کشورهای کم خطر و دارای سیستم بهداشتی قوی بسیار مؤثر می داند: اینکه دیگر کشورهای اروپایی شاهد این تعامل توریستان باشند از بعد روانی تأثیر مثبت داشته و آنها را نیز به ایجاد فرصت های مشابه ترغیب می نماید. در حال حاضر هراس از کرونا قدرت عمل را از کشورها گرفته و آنها را سردرگم نموده است.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 17 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 10756

به "احیای توریسم اروپا از کمای کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احیای توریسم اروپا از کمای کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید