پشت پرده قرار داد 500 میلیون دلاری آمریکا و عربستان
به گزارش بانیما، در پی انتشار اخباری مبنی بر توافق آمریکا با یک معامله نظامی عظیم با عربستان دو تحلیلگر سعودی پشت پرده توافق آمریکا با این معامله را مطرح نموده اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از الخلیج الجدید، شهار النهاری تحلیلگر سیاسی سعودی ، در خصوص اظهارات وزارت خارجه آمریکا مبنی بر توافق احتمالی 500 میلیون دلاری بین واشنگتن و ریاض برای تمدید خدمات تعمیر و نگهداری فنی بالگردهای آمریکایی مورد استفاده ارتش سعودی خاطرنشان کرد که این توافق برای تصویب کنگره آمریکا به 30 روز زمان احتیاج دارد و ممکن است با این توافق از سوی مقامات آمریکایی مخالفت گردد .
این تحلیلگر سعودی معتقد است که این اقدام کوشش آمریکا برای بی طرف نشان دادن خود در ظاهر اما بدون رسیدن امتیازی به عربستان یا دادن حق داشتن سلاح های دفاعی است و دولت دموکرات ها می خواهد تا زمان تعیین شدن موضعی آشکار خود را بی طرف نشان می دهد.
وی اضافه کرد: این موضوع باید منوط به تفاهم و گفت وگوی دو کشور باشد تا به راه حلی برسد. این مسائل را نمی توان به این ترتیب به حالت تعلیق درآورد ، به ویژه اینکه عربستان در یمن در حال جنگ است و حملات موشکی زیادی به تاسیسات نفتی و اساسی عربستان و اماکنی که نیروهای سعودی در آنجا حضور دارند، صورت می گیرد.
این تحلیلگر سیاسی سعودی تاکید نمود که روابط عربستان و آمریکا این روزها در شرایط بدی واقع شده است ، زیرا جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از زمانی که قدرت را به دست گرفت روابط ناپایداری با عربستان ایجاد کرد و آمریکا همچنان ممکن است از فروش تسلیحات به عربستان جلوگیری کند.
النهاری ادامه داد: اخیراً تنش هایی در جنبه های سیاسی و دیپلماتیک میان آمریکا و عربستان ایجاد شده و سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان هم دچار اختلال شد که نشان می دهد روابط بین آنها آنطور که باید نیست.
وی گفت: وزارت خارجه آمریکا با درخواست عربستان سعودی موافقت کرد و چندین قرارداد نظامی از جمله قرارداد خرید سلاح منعقد کرد اما این قرارداد در زمینه دفاع هوایی نبود درحالی که عربستان امروز شکست هایی پی در پی از سوی انصارالله متحمل شده و عربستان به وسیله پهپادهای انصارالله مورد حملات هوایی قرار می گیرد.
از سوی دیگر یحیی تلیدی تحلیلگر سیاسی سعودی معتقد است که عربستان سعودی مشتاق برخورد قاطع و شدید با دولت آمریکا در منطقه بود و به همین دلیل در حال کوشش برای دستیابی به منابع تسلیحاتی و واردات تسلیحات از بسیاری کشورهای فناوری مدرن است.بعلاوه عربستان کوشش می نماید تا صنایع نظامی را بومی سازی کند درحالی که ریاض هنوز به دیگر کشورهای دیگر متکی است.
وزارت امور خارجه آمریکا روز آدینه با قرارداد فروش 500 میلیون دلار تجهیزات نظامی به عربستان سعودی موافقت کرد.
بر اساس این گزارش وزارت خارجه آمریکا این قرارداد را برای بازنگری نهایی به کنگره ارسال نموده است.
این نخستین قرارداد عظیم و مهم نظامی با عربستان سعودی است که از زمان به قدرت رسیدن جو بایدن در 20 ژانویه به کنگره ارسال شده است.
موافقت وزارت خارجه آمریکا با این قرارداد تسلیحاتی در شرایطی اجرا شده که دولت جو بایدن از ابتدای روی کار آمدن ادعا نموده است که خواستار اعمال فشار بر عربستان سعودی به منظور توقف جنگ در یمن است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بعلاوه بارها ادعا نموده که خواستار تمرکز بر موضوع حقوق بشر به اسم رکن اصلی سیاست خارجی دولت آمریکا است.
این قرارداد شامل خدمات نظامی از جمله تعمیر و نگهداری بالگردهای مختلف شامل بالگردهای شینوک است.
منبع: خبرگزاری تسنیمnamasho.ir: نماشو: همه چیز اینجا هست از سفر و گردشگری تا ورزش و سرگرمی