موسوی: منعی برای آزمایش های موشکی ما و حتی موشک های بالستیک نیست

به گزارش بانیما، ایسنا نوشت: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما نگران اظهارات مداخله گرانه آمریکا نیستیم و منعی برای آزمایش های موشکی ما و حتی موشک های بالستیک نیست، مجداد ضروری است که آنان نص صریح قطعنامه 2231 را مورد توجه قرار داده و آزمایش های موشکی متعارف ایران که در راستای توانمندی دفاعی خود انجام می دهد را با آزمایش های موشکی نامتعارف خلط نکنند و به تعهدات خود ذیل برجام برگردند.

موسوی: منعی برای آزمایش های موشکی ما و حتی موشک های بالستیک نیست

سید عباس موسوی در اولین نشست خبری در تبریز، با بیان این که اولین کنفرانس مطبوعاتی خارج از تهران خود را در تبریز شهر اولین ها برگزار می کنم، اضافه نمود: یاد تمامی بزرگان این خطه از گذشته های دور، انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی گرفته تا امروز که برای خاک و وطن خود جانفشانی کردند را گرامی می داریم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد مواضع نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مورد برنامه های موشکی ایران، گفت: آنچه که ما در برجام مذاکره نموده ایم صرف موضوع هسته ای بوده که با بعضی اظهارات و مسائل سعی نموده بودند که موضوع موشکی را هم به نوعی مطرح نمایند، در حالی که صراحتا قطعنامه 2231 جمهوری اسلامی ایران را از هرگونه آزمایش های موشکی منع ننموده است.

وی در این خصوص اضافه نمود: آن ها به خوبی به این موضوع واقف هستند. ما اظهارات آنان را مداخله گرایانه می دانیم و رد می کنیم و احساس می کنیم با توجه به اتفاقاتی که بعد از خروج ایالات متحده آمریکا از برجام افتاد و عدم توانایی آنان در اجرای تعهداتشان، در حال فرافکنی هستند و موضوعات بی ربط و غیر مرتبط را مطرح می نمایند.

موسوی با ابراز نگرانی از آزمایش موشکی اخیر ایالات متحده آمریکا، گفت: اعلام می کنیم که خروج این کشور از پیمان های روسیه و... و پس از آن نیز آزمایش های موشکی اخیر باعث بی ثباتی در دنیا خواهد شد، از این رو آنان را به رعایت مقررات بین الملی و تعهداتی که داشتند، فرا می خوانیم. از نظر جمهوری اسلامی ایران، آزمایش های موشکی غیرمتعارف آنان نگران نماینده است و برای ما قابل قبول نیست که هر روز شاهد افزایش تنش های موشکی و تسهیلاتی در دنیا باشیم و این اقدام جدید دولت آمریکا را هم محکوم و هم ابراز نگرانی می کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مربوط به توسعه روابط با کشورهای همسایه، اظهار کرد: سیاست خارجی دولت فعال و متوازن بوده و ضمن اینکه موضوعات و اولویت های مختلفی در برهه های مختلف سیاست خارجی ما را درگیر نموده اما سیاست های خارجی را بطور متوازن پیگیری نموده ایم.

وی با بیان این که همسایگان ایران اسلامی از اولویت های اصلی جمهوری اسلامی هستند، گفت: 15 کشور همسایه داریم که همه از درجه اهمیت بالایی برخوردارند اما بعضی کشورها مثل کشورهای واقع در شمال و شمال غرب ایران صندلی ویژه ای دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این که استان های مرزی ما به طور ویژه و خاص نقش محوری در گسترش روابط اقتصادی با سایر کشورها دارند، اضافه نمود: تبریز و در کل آذربایجان شرقی از یک موقعیت استراتژیک برخورار بوده و می توانند مانند یک قطب در مراودات با کشورهای همسایه چون جمهوری آذربایجان، ترکیه و.. مورد توجه قرار گیرند. دستورکارهای مختلفی را برای این استان درنظر گرفتند که یکی گسترش صادرات و واردات از کشورهای همسایه است که به خوبی در حال اجرا است.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با رایزنی های اجرا شده در مورد لغو ویزا توسط جمهوری آذربایجان برای ایرانی ها، گفت: این موضوع از جمله مواردی است که در دستور کار و پیگیری دو دولت قرار گرفته است. جمهوری آذربایجان کشوری مهم در مبادلات منطقه ای ما بوده و مانند سایر کشورهای دوست ماست و یکی از راه های گسترش روابط نیز کاهش موانع در سفر اتباع دو کشور به ویژه تجار و بازرگانان است که ما سعی کردیم این حسن نیت را از سمت خودمان نشان دهیم و ویزا را نیز لغو کردیم اما رایزنی ها برای لغو ویزا از طرف آذربایجان همچنان در حال اجرا بوده و صرفا با لغو ویزا برای جمهوری نخجوان صورت گرفته است و مذاکرات برای این که بطور کامل ویزا لغو گردد در حال اجرا است.

وی در پاسخ به سوال دیگری نیز مبنی بر تحولات اخیر(روی کار آمدن حزب محافظه کار) در انگلستان و آینده برجام، گفت: دخالتی در امور داخلی کشورها نداریم و مهم ترین موضوع برای ما نیز تعهداتی است که دولت ها دارند؛ دولت ها روی کار می آیند و می فرایند اما روی تعهدات خود ماندنشان برای ما مهم است؛ با توجه به شرایط انگلیس و تعهدات این کشور ذیل برجام، همراه با اتحادیه اروپا و کشورهای باقی مانده دربرجام، انتظار داریم که بر تعهدات خود پایبند بمانند و هرچه زودتر اقدامات عملی مورد احتیاج را برای بازگشت آنان به تعهداتشان انجام دهد.

موسوی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر سفر رییس جمهوری به ژاپن، گفت: امیدواریم هر گونه سفر خارجی که توسط دولت ها طراحی می گردد، ثمربخش باشد و اگر احساس کنیم سفری ثمر ندارد قطعا طراحی نخواهد شد؛ سفر آینده رییس جمهوری کشورمان به ژاپن نیز به همین دلیل هست.

وی اضافه نمود: ژاپن یکی از کشورهای مهم در شرق آسیا و ایران نیز یک کشور مهم در غرب آسیا هست و ما مراودات تاریخی و سنتی با این کشور داریم و از مشتریان عمده نفت ما بود که به خاطر بعضی مسایل ایجاد شده توسط ایالات متحده مجبور به عدم خرید شدند، گرچه برای ما قابل قبول نیست اما ما نمی خواهیم در مراودات آنان با سایر کشورها دخالتی بکنیم و علاقه مند بودیم که کشورهای دوست که روابط دیرینه داشته ایم، قدری به گذشته روابط نگاه می کردند. بعضی کشورها آینده نگری داشتند که امیدواریم این گونه کشورها این آینده نگری را هم داشته باشند.

وی با بیان این که ژاپن از کشورهای دوست ماست و احساس می کنیم که با حسن نیت پیشنهاداتی را ارایه می دهد، گفت: پیشنهاداتی هم برای کاهش تنش در منطقه با حسن نیت دارد و جمهوری اسلامی ایران از این حسن نیت استقبال نموده و می نماید. امیدواریم در سفر آینده رییس جمهوری که زمینهسازی هایی شده، بعضی اقدامات رو به جلو حرکت نموده و به نتیجه مطلوب برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در مورد آخرین پیگیری های صورت گرفته در مورد اتفاقی که برای کنسولگری ایران در عراق افتاده بود، اضافه نمود: در مورد اتفاقاتی که در مورد کنسولگری ایران در عراق توسط اشرار افتاده بود، اعتراض خود را به دولت عراق بیان کردیم و اعلام کردیم که دولت عراق به عنوان کشور پذیرنده هیات دیپلمات موظف به تامین امنیت آن نیز است که ظاهرا به دلایلی مختلف نتوانستند این کار را انجام دهند؛ پیگیری های حقوقی و سیاسی ما در این خصوص همچنان ادامه داد و امیدواریم دولت عراق نسبت به جبران این امر اقدامی بکند و مسببان این کار را مجازات کند. در این خصوص منتظر گزارش رسمی و نهایی از سوی دولت عراق هستیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تبادل زندانی بین کشورها، گفت: جمهوری اسلامی ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی شناسد و افرادی که به دلایل مختلف در جمهوری اسلامی ایران دستگیر می شوند به ویژه جرایم امنیتی چه در داخل و چه ایرانی مقیم خارج باشند، آنان را ایرانی محسوب نموده و هرگونه دخالت دولت فرانسه یا دیگران که می خواهند اینان را اتباع خودشان بداند را نمی پذیریم، چراکه طبق قانون اتباع ایرانی هستند و طبق قانون محاکمه و مجازات خواهند شد.

وی اضافه نمود: آمار دقیقی از تعداد زندانیان در ایران یا زندانیانی که در فرانسه دستگیر شده اند را ندارم اما اگر زمینه عفو و تخفیف برای هر زندانی داخل یا خارج کشور باشد طبق قانون انجام خواهد شد.

موسوی در پاسخ به سوالی مبنی بر موضع ایران در مورد قره باغ، اظهار کرد: مواضع ایران در این مورد بارها اعلام شده و در چارچوب قوانین بین المللی، آرای صادره و عهدنامه های موجود بارها اعلام نظر نموده و آمادگی خود را نیز جهت همکاری برای کاهش تنش بین دو کشور همسایه اعلام نموده ایم. راه های مسالمت آمیز حل اختلافات را نیز همواره به طرفین یادآور شدیم و آمادگی خود را جهت حل این مسئله به وسیله گفت وگو اعلام می کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد ارتقای شرایط سیاسی تبریز، گفت: همه استان های کشور ظرفیت بالایی دارند و مستحق صندلی ویژه در مراودات خارجی کشور هستند؛ تبریز نیز همواره مورد توجه بوده و خطه آذربایجان همواره نقش تاریخی در ثبات و صلابت کشور داشته است که اقدامات بسیاری در راستای ارتقای صندلی این استان در حال اجرا بوده و بنده نیز امروز کنفرانس مطبوعاتی بین المللی خود را در تبریز برگزار کردم تا نشانه ای باشد که تبریز صندلی خوب خود را همانند گذشته پیدا کند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر رایزنی های وزارت خارجه با دولت ارمنستان در رابطه با آلودگی های وارد شده به رود ارس، گفت: رودخانه های مرزی میان ما و همسایگان در همه دوره های تاریخی یکی از موضوعات حساس بین کشورها بوده و موضوعات زیست محیطی رود ارس نیز به عنوان رودخانه ای که سه کشور ایران، آذربایجان و ارمنستان در آن دخیل هستند، برای ما مهم بوده و در این رابطه نیز پیگیری های خیلی خوب و نشست های فنی و کارشناسی در سطوح بالا برگزار شده و ادامه دارد.

وی اضافه نمود: وزارت امورخارجه به عنوان متولی اصلی، پیگیر این موضوع بوده و طبق گزارش های که ارایه شده به جاهای بسیار خوبی رسیده است. وظیفه وزارت امورخارجه کوشش، گفت وگو و مذاکره بوده و در این باره نیز پیگیر بوده و امید است به نتیجه رسیده و به زودی نتایج آن ارائه کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر تحریم اقلام دارویی و غذایی توسط آمریکا، گفت: آمریکایی ها همواره ادعا داشتند که دارو و مسائل انسانی جزو تحریم نیست اما در عمل راه ورود دارو و غذا را به کشورمان بسته بودند و برخلاف گفته هایشان، ادعاهایشان روی کاغذ بوده و وقتی شرکتی ایرانی اقدام به تهیه اقلام غذایی و دارویی می نموده عملا با موانعی مثل نقل و انتقال اقتصادی و بانکی روبه رو می شد.

وی تشریح کرد: اخیرا نیز بانک مرکزی ایران را وارد لیست تحریمی نموده اند تا بانک مرکزی هم نتواند اقدام به پرداخت برای اقلام دارویی و غذایی بکند، این موارد از دید جمهوری اسلامی ایران تروریسم اقتصادی و جنایت علیه بشریت است که تمام قوانین حقوق بشر و بین الملل و قوانین بشر محبت آمیز را زیر سوال می برد؛ البته این اقدامات از دولت آمریکا بعید نیست که پشت شعارهای حمایتی خود از مردم ایران به ویژه در جریانات اخیر، فشار، تحریم و تروریسم اقتصادی را علیه مردم ایران به کار بگیرد چراکه مثل گذشته، حرفشان با عملشان یکی نیست.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر مدعی بودن آمریکا بر اینکه ایران مسئول حملات اخیر در منطقه است، گفت: فرافکنی و اتهام زنی کاری ندارد. طبق اظهارات دبیرکل سازمان ملل نیز که بعد از کار فنی در قضیه حمله به آرامکو ارائه کردند، به صراحت اعلام شد که جمهوری اسلامی هیچ نقشی در این اقدام نداشته است، این در حالی است که آمریکا در اولین ساعات این حمله، انگشت اتهام را به سمت جمهوری اسلامی ایران گرفته بود، بر این اساس اتهاماتی هم که اخیرا علیه ایران در مورد حملات ارائه می نمایند، فرافکنی بوده و ساده ترین کار نیز برایشان اتهام زدن به جمهوری اسلامی ایران است که تمامی این اتهامات را رد می کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر تداوم تبادلات زندانی با آمریکا، گفت: بعد از مبادله دانشمند ایرانی، آقای ظریف پیشنهاد پکیج نقل و انتقال را در توئیت خود ارایه دادند و اکنون نیز آماده هستیم تا همه گروگان هایی که ما در آمریکا داریم و زندانیان امنیتی آمریکایی که در تهران هستند را در قالب یک پکیج مبادله کنیم، در این رابطه توپ در زمین آمریکاست.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر رایزنی های صورت گرفته در مورد حج، گفت: موضوع حج یکی از مسائل مهم بوده و در دستور کار هر دو کشور قرار گرفته است. ابتدا موضوع حج تمتع را پیگیری کردیم که حل شده و موضوع حج عمره نیز امسال در دستور کار بوده و در مرحله اول نیز به توافقات خوبی رسیده ایم.

موسوی در ادامه گفت: در رابطه با شرایط عراق نیز تاکنون چند اطلاعیه و توصیه مسافرتی از سوی وزارت امور خارجه صادر شده که در آن توصیه نموده ایم با توجه به شرایط فعلی عراق، مردم تا حد امکان سفر خود را با احتیاط به تعویق اندازند؛ اطلاعیه جدیدی که خلاف اطلاعیه قبلی باشد را ندیده ایم، بنابراین اطلاعیه قبلی به قوت خود باقی است.

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در مورد پیگیری فاجعه منا، اظهار کرد: پیگیر اصلی این موضوع، سازمان حج و زیارت بوده و درحقیقت همه ارکان نظام و همچنین وزارت امور خارجه در کمیته ای که به این منظور تشکیل شده بود، درگیر بودند. نبود روابط سیاسی بین کشورها باعث می گردد که گاه مسایل به کندی پیش رود. موضوع فاجعه منا نیز از مطالبات جمهوری اسلامی ایران بوده و همواره از موضوعات محوری در گفت وگوهای طرفین بوده است.

310 23310

dorezamin.com: بیاید با هم به دور زمین چرخی بزنیم و همه چیز را از نزدیک ببینیم

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 22 مهر 1400 بروزرسانی: 22 مهر 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 6619

به "موسوی: منعی برای آزمایش های موشکی ما و حتی موشک های بالستیک نیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موسوی: منعی برای آزمایش های موشکی ما و حتی موشک های بالستیک نیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید