مستعدبرتر شدن انتها جهت نخبگی نیست
به گزارش بانیما، رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه مستعدبرتر شدن انتها راستا نخبگی نیست، گفت: دیده شدن به عنوان مستعد برتر، ابتدای راستا توسعه و پیشرفت است.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، سورنا ستاری در نشست معرفی بنیاد ملی نخبگان به مستعدان برتر نوورود، با اشاره به لزوم حرکت به سمت توسعۀ فردی و اجتماعی، گفت: مستعد برتر شدن اتفاق بزرگی برای افراد است چراکه سبب دیده شدن فرد می شود.
وی با بیان اینکه مستعد برتر شدن خاتمه راستا نخبگی نیست، اضافه کرد: دیده شدن به عنوان مستعدبرتر، ابتدای راستا توسعه و پیشرفت است.
ستاری با اشاره به لزوم حفظ تداوم فعالیت های نخبگانی و پشتکار، ادامه داد: یکی از چالش ها در حوزه مستعدان نوورود، افت تحصیلی این افراد در سال های ابتدایی تحصیل است چراکه فرد تصور می کند بعد از نیل به رتبه برتر کنکور یا المپیادهای مختلف، به خاتمه فعالیت نخبگانی رسیده است.
معاون علمی وفناوری رئیس جمهور با اشاره به ضرورت حمایت از استعدادهای تحصیلی، اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان یک مؤسسه رفاهی نیست گرچه تسهیلات خوبی نیز برای مستعدان برتر دارد. در واقع این بنیاد بخشی از اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با برشمردن برخی ویژگی های اقتصاد دانش بنیان، یادآور شد: این اکوسیستم جای افرادی است که سرمایه هایشان به جای جیب، در مغزشان است. به عبارت دیگر، شرکت دانش بنیان از دانش کسب درآمد می کند و این فرایند با راستا کارخانه داری تفاوت های بسیاری دارد.
ستاری با بیان اینکه اکوسیستم دانش بنیان روی انسان سرمایه گذاری می کند، شرح داد: کشور چه با تحریم و چه بدون تحریم، دیگر با درآمد و فرهنگ نفت اداره نمی شود و برای رسیدن به توسعۀپایدار و خودکفایی ناگزیر از ایجاد ارزش اضافه کرده بالا از دانش است که این مهم نیز تنها در اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان محقق می شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه نوآوری و ریسک پذیری با استخدام سنخیت ندارد، گفت: در سال های گذشته اقدامات و دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه شرکت های دانش بنیان حاصل شد تا جاییکه امروزه چندهزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند؛ این در حالیست که تا چندسال پیش مفاهیم اقتصاد دانش بنیان در کشور گنگ و غریبه بود.
ستاری با اشاره به اینکه مردم باید اثر دانش را در زندگی خود احساس کنند، خدمت به جامعه را وظیفه و رسالت اجتماع نخبگانی دانست و تأکید کرد: استعدادبرتر با پول حاصل از اخذ اقتصادیات از معلمان و بازنشستگان تحصیل می کند؛ بنابراین باید در راستای افزایش کیفیت زندگی مردم تلاش کند. باید متوجه بود کشور مثل پدر و مادر بخشی از هویت انسان است. فرد باید استعداد و توان خود را برای توسعه جامعه ای هزینه کند که برای رشد او داشته هایش را هزینه کرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه کشور برای رسیدن به توسعه چاره ای جز تکیه بر توان داخلی ندارد، یادآور شد: ایران از ابتدای تاریخ بوده است امروزه ایران نه یک کشور بلکه یک هویت در تاریخ است که توانسته حتی کشورهای متجاوز را نیز در فرهنگ خود حل نماید.
رئیس بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: دانشگاه در اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان، هزینه خود را در غالب موارد از محل فروش پتنت و قراردادهای صنعتی تأمین می کند چراکه دانشگاه وابسته به پول دولت، هیچ نوآوری، ایده پردازی و خلاقیتی ندارد.
معاون علمی وفناوری شرح داد: بنیاد ملی نخبگان تلاش می کند مستعدبرتر برای حضور در اکوسیستم دانش بنیان توانمند شود تا بتواند به قدرتی برسد که علاوه بر رشد فردی، محیط پیرامون خود را نیز دستخوش تغییرات مثبت کرده و بر زندگی اجتماعی جامعه بومی اثرگذاری مثبت داشته باشد.
ستاری گفت: سیستم آموزشی کشور علی رغم تمام انتقادهایی که به آن وارد است، افرادی را تربیت می کند که در بهترین دانشگاه های جهان در بالاترین مقاطع تحصیل می کنند و این حاکی از توان بالای کشور در نیروی انسانی است.
وی در خاتمه با بیان اینکه اصولاً ایجاد هر تغییری هزینه بر است، گفت: همه افراد شکست می خورند اما تفاوت در این است که برخی شکست را می پذیرند و از آن درس می گیرند و با جدیت و دانش بیشتر راه خود را دوباره آغاز می کنند تا به اثرگذاری بالا در جامعۀ بومی خود برسند.
منبع: اقتصاد ایرانbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا