طرز تهیه کلم پلو و نکاتی برای طبخ آن

به گزارش بانیما، کلم پلو غذایی سنتی است که از ترکیب کلم و گوشت با برنج درست می گردد. این غذا طعم و عطر خوبی دارد و معمولا با سالاد شیرازی یا ترشی سرو شده تا طعم بهتری پیدا کند.

طرز تهیه کلم پلو و نکاتی برای طبخ آن

خبرنگاران | سرویس آشپزی - غذاهای سنتی همیشه از خوش طعم ترین و محبوب ترین غذا ها هستند. کلم پلو یکی از این غذا هاست که اصالتی شیرازی دارد، اما در حال حاضر در تمام نقاط کشور آن را طبخ می نمایند. این غذا با ترکیب کلم، گوشت و برنج، عطر و طعمی کم نظیر را خلق می نماید. این غذا معمولا با کوفته ریزه درست می گردد، اما می توان آن را با گوشت چرخ کرده نیز تهیه کرد. در ادامه هر دو روش تهیه توضیح داده می گردد.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • طرز تهیه کلم پلو با کوفته ریزه
  • طرز تهیه کلم پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه کلم پلو با کوفته ریزه

به منظور تهیه این غذا برای شش الی هفت نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه معرفی می گردد، احتیاج دارید.

مواد لازم
کلم برگیک و نیم کیلوگرم
برنجیک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده500 گرم
زعفران دم کردهسه الی چهار قاشق غذاخوری
پیازیک عدد
نمک، فلفل سیاه، دارچین و روغنبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده مخلوط نمایید. سپس مقداری فلفل سیاه و نمک به آن اضافه و کوفته ریزه درست کنید.
  2. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و کوفته ریزه ها را سرخ کنید. با اینکار کوفته ها هنگام پخت، متلاشی نمی گردد.

  3. نصف لیوان آب، زردچوبه و دارچین به کوفته ها اضافه کنید و اجازه دهید که روی حرارت ملایم بپزد.

  4. برگ های پلاسیده دور کلم را جدا کرده و کلم را کاملا ریز خرد کنید.

  5. کلم خرد شده را همراه با یک الی دو لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد و آب آن تبخیر گردد.
  6. هنگامی که آب کلم پخت و آب آن نیز تبخیر شد، مقداری روغن به آن افزود و کمی تفت دهید.
  7. کوفته ها و زعفران دم کرده را به کلم سرخ شده اضافه کنید و به آرامی بهم بزنید تا کلم و گوشت رنگ زعفران را بگیرد.

  8. برنج را که از چند ساعت قبل خیس کرده اید، آبکش کنید.
  9. کف یک قابلمه را چرب کرده و نان بیندازید، سپس یک سوم از برنج را در قابلمه بریزید.
  10. نصف کلم و کوفته ها را روی برنج قرار دهید.

  11. نصف برنجی که باقی مانده را افزوده و مابقی کوفته و کلم را روی آن قرار دهید.
  12. اکنون هرچی که از برنج مانده است، اضافه کنید.
  13. روی قابلمه دم کنی قرار داده و درب آن را ببندید تا کلم پلو دم بکشد. در این مرحله باید حرارت ملایم باشد و پس از 10 دقیقه از شعله پخش کن، بهره ببرید.

گاهی یک قاشق غذاخوری پودر لیموعمانی یا دو قاشق غذاخوری پودر قوره را به کوفته ریزه و کلم اضافه می نمایند.

طرز تهیه کلم پلو با گوشت چرخ کرده

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه این کلم پلو با گوشت چرخ کرده مشابه روش قبل است و فقط در نحوه پخت گوشت بایکدیگر تفاوت دارند. در این روش پیاز را ریز خرد کرده و همراه با گوشت و یک الی یک و نیم لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا گوشت کاملا بپزد و آب آن تبخیر گردد. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و مقداری روغن را به آن اضافه کنید و گوشت را تفت دهید. باقی مراحل را مثل قبل انجام دهید. پس از آنکه برنج دم کشید، مقداری روغن روی آن بدهید و به آرامی اندکی بهم بزنید تا کلم و گوشت در پلو پخش گردد، سپس به دیس منتقل کرده و سرو کنید.

چند نکته:

  • کلم هنگام پخت بوی چندان مطبوعی ندارد، بنابراین حتما آن را کاملا آبپز کنید تا بوی آن گرفته گردد و غذا عطر خوبی داشته باشد.
  • اگر یک ساعت الی یک ساعت و نیم پس از آنکه برنج را روی حرارت ملایم قرار دادی تا دم بکشد، هنوز خام بود، حدود یک سوم لیوان آب دور برنج بریزید و درب آن را ببندید. بخار آب باعث می گردد که پلو دم بکشد.

کلم پلو یکی از غذا های سنتی شهر شیراز است، از اینرو سعی کنید که این غذا را همراه با سالاد شیرازی سرو کنید. برای تهیه این سالاد پنج عدد خیار، چهار عدد گوجه فرنگی و دو عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و مخلوط کنید. سپس مقداری نعناع خشک، جعفری خرد شده، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو یا آبغوره به سالاد اضافه نمایید و اندکی بهم بزنید، مدتی سالاد را به حال خود رها کنید تا طعم آبلیمو یا آبغوره را به خود بگیرد. برای آنکه جلوه این سالاد زیباتر باشد، می توانید چند عدد فلفل دلمه ای متوسط یا عظیم را آماده کنید و قسمت بالای آن ها که شاخه دارد را جدا کرده و داخل فلفل ها را خالی و با سالاد پر نمایید، آنگاه سر فلفل ها را مانند درب روی فلفل دلمه ای قرار دهید.

غذایی که به این شیوه طبخ می گردد، بوی کلم نمی دهد و شما می توانید حتی برای میهمانی ها نیز آن را تهیه و سرو کنید. این غذا اگر همراه با سالاد شیرازی سرو گردد، غذای کاملی به حساب می آید، زیرا هم حاوی گوشت و نشاسته است و هم از سبزیجات بهره می برد.

منبع: setare.com
انتشار: 27 اسفند 1399 بروزرسانی: 27 اسفند 1399 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 14477

به "طرز تهیه کلم پلو و نکاتی برای طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلم پلو و نکاتی برای طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید