طرز تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ نموده (سرخ شده و کبابی)
به گزارش بانیما، رول بادمجان با گوشت چرخ نموده و سس گوجه فرنگی غذایی لذیذ است که به دو روش سرخ شده (غیر رژیمی) و کبابی (رژیمی) درست می گردد. در این مطلب شما را با آموزش مرحله به مرحله طرز رول بادمجان با گوشت چرخ نموده آشنا خواهیم کرد. همچنین در انتها با ایده هایی ساده برای تزئین این غذای خوشمزه و استفاده از مواد دیگر در تهیه آن آشنا خواهید شد.
بادمجان گیاهی یکساله از خانواده سیب زمینی و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک است که ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر می رسد. برگ های آن بیضی شکل با نوک باریک بوده و گل های آن بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد، به رنگ بنفش، سیاه، زرد و سفید دیده می گردد. بادمجان از قدیم الایام در هند کشت می شده و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است.
از نظر طب سنتی بادمجان گرم و خیلی خشک است و بر خلاف آنچه عوام اعتقاد دارند که بی خاصیت است دارای خواص زیادی است. مهمترین خاصیت بادمجان این است که نوع کبابی و آبپز آن برای افرادی که رژیم های لاغری را رعایت می نمایند، غذای بسیار مناسبی است. زیرا در عین کم کالری بودن حاوی ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد.
این گیاه در تمام مدت سال وجود دارد و با آن خوراکی های خوشمزه ای درست می گردد، از غذا های سنتی نظیر حلیم بادمجان گرفته تا ترشی بادمجان و رول بادمجان سوخاری. نکته ای که در استفاده از بادمجان وجود دارد این است که حتما باید کاملا رسیده مصرف گردد، زیرا بادمجان نارس تلخ مزه است و در افراد مبتلا به آسم و برونشیت، باعث تحریک بیماری می گردد.
یکی از غذا های خوشمزه ای که با بادمجان درست می گردد، رول بادمجان با گوشت چرخ نموده است که به دو روش سرخ شده و کبابی تهیه می گردد. از آنجا که برای سرخ کردن بادمجان روغن زیادی مصرف می گردد، رول بادمجان سرخ شده برای افرادی که رژیم های غذایی خاصی را رعایت می نمایند یا چربی خون بالایی دارند مناسب نبوده و بهتر است این افراد از نوع کبابی آن استفاده نمایند. برای آشنایی با طرز تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ نموده به دو روش، روش کبابی (رژیمی) و سرخ شده (غیر رژیمی) این مطلب را از دست ندهید.
طرز تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ نموده به روش سرخ شده (غیر رژیمی)
مواد لازم | |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
بادمجان | 4 عدد |
جعفری ساطوری | 2 قاشق غذاخوری |
آویشن | 1/2 قاشق چایخوری |
قارچ ورقه شده | 6-7 عدد |
پیاز خرد شده | 1 عدد |
سیر له شده | 1-2 حبه |
پنیر پیتزا | 4 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بادمجان ها را پوست گرفته و سر آن ها را از زیر کلاهک جدا کنید. سپس چند برش طولی به ضخامت نیم سانتیمتر بزنید و به منظور مزه دار کردن و برطرف تلخی بادمجان روی آنها نمک بپاشید.
- نیم ساعت فرصت دهید تا نمک به خورد بادمجان رود و تلخی آن گرفته گردد، سپس با آب سرد بشویید و خشک کنید.
- ورقه های بادمجان را در کمی روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها طلایی گردد.
- پیاز خرد شده را با کمی روغن در یک تابه تفت دهید تا بلوری گردد، سپس سیر له شده را اضافه نموده و دو سه دقیقه با هم تفت دهید.
- گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس قارچ ورقه شده را بیفزایید و در حد 5-4 دقیقه تفت دهید تا آب آن کشیده گردد.
- جعفری ساطوری، آویشن، نمک و فلفل را به تابه اضافه نموده و در حد چند ثانیه تفت دهید.
- رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
- وسط هر یک از ورقه های بادمجان سرخ نموده، حدود یک قاشق غذاخوری از مایه گوشت قرار دهید و بادمجان را رول کنید.
- رول ها را در ظرف پیرکس بچینید و روی هر یک از رول های بادمجان کمی پنیر پیتزا بریزید.
- ظرف حاوی رول را به مدت 15-10 دقیقه در فر گرم شده روی حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا پنیر روی آن آب گردد.
- ظرف را از فر خارج نموده و روی رول های بادمجان را با سس گوجه فرنگی تزیین کنید.
- برای تهیه سس گوجه فرنگی، گوجه فرنگی را رنده نموده و با کمی نمک، فلفل، شکر و سرکه حرارت دهید تا غلیظ گردد.
طرز تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ نموده به روش کبابی (رژیمی)
مواد لازم | |
بادمجان | 4 عدد |
گوشت چرخ نموده | 750 گرم |
پیاز | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سبز ساطوری | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بادمجان ها را پوست گرفته و از طول به ضخامت نیم سانتیمتر برش دهید، سپس روی ورقه های بادمجان نمک بپاشید و پس از نیم ساعت با آب سرد شسته و خشک کنید.
- دو طرف بادمجان ها را روی گریل، کباب کنید تا نرم شوند.
- پیاز را رنده نموده و گوشت چرخ نموده، فلفل سبز و 2 عدد گوجه فرنگی ساطوری و نمک را به آن اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید تا به شکل خمیر درآیند.
- مایه را به شکل کوفته های کوچکی به اندازه عرض ورقه های بادمجان درآورید.
- کوفته ها را کف ماهیتابه بچینید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا سرخ شوند.
- دو ورق بادمجان گریل شده را به شکل بعلاوه روی هم قرار داده و وسط آن یک کوفته قرار دهید.
- ورقه های بادمجان را از دو طرف جمع نموده و روی هم قرار دهید، سپس با یک خلال دندان فیکس کنید و یک ورقه گوجه فرنگی و یک تکه فلفل دلمه ای روی آن قرار دهید.
- همه بادمجان ها را به همین طریق بپیچید و در سینی فر قرار دهید.
- رب را با کمی آب جوش رقیق کنید، دو قاشق غذاخوری آبغوره و کمی نمک و فلفل به آن اضافه نموده و سس حاصل را روی رول های بادمجان بریزید.
- رول ها را در فر گرم شده روی حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت قرار دهید تا بپزند.
ایده هایی برای تزئین و تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ نموده
در این قسمت قصد داریم شما را با ایده هایی ساده و خلاقانه برای تزئین رول بادمجان آشنا کنیم. شما به راحتی می توانید در کنار گوشت چرخ نموده از مواد دیگری همچون ذرت، نخود فرنگی، پنیر پیتزا و... در تهیه این غذای خوشمزه بهره ببرید.
رول بادمجان با گوشت چرخ نموده به همراه تزئین با گوجه و ریحان
تزئین رول بادمجان در دیس
تزئین رول بادمجان با جعفری و پنیر پیتزا
رول بادمجان با گوشت چرخ نموده و ذرت
تزیین رول بادمجان با گوشت چرخ نموده به همراه سس گوجه فرنگی و سیب زمینی آب پز شده
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا