دیوار تاکیدی چیست؟ تبدیل فضای خسته کننده خانه به یک فضای جذاب

به گزارش بانیما، چندین روش وجود دارد که می توانید یک فضای خسته کننده و بی روح را در خانه به یک مکان جسورانه تبدیل کنید. دیوار تاکیدی (Accent Wall) روشی بی پایان برای دستیابی به این هدف است. به جای کوبیدن و از نو ساختن یک دیوار، می توانید از نقاشی برای تاکید هر چه بیشتر بهره ببرید. برای ساخت دیوار تاکیدی مانند هر دیوار دیگری، مواردی وجود دارند که باید در نظر بگیرید؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.

دیوار تاکیدی چیست؟ تبدیل فضای خسته کننده خانه به یک فضای جذاب

جهت دریافت خدمات پتینه نقاشی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

دیوار تاکیدی چیست؟

به احتمال زیاد درباره دیوار تاکیدی شنیده اید یا یکی از آن ها را از نزدیک مشاهده نموده اید. اما ممکن است کاملاً مطمئن نباشید که واقعاً چه چیزی است! یک دیوار تاکیدی، دیواری منفرد در اتاق است که به طور عمدی با رنگی متفاوت از بقیه اتاق ها جدا شده است. هنگامی که فرد وارد محیط می گردد، این دیوار توجه همه را به خود جلب می نماید و در نهایت به نقطه کانون فضا تبدیل می گردد. رنگ کردن این دیوار همچنین می تواند اتاق را عظیم تر و جادارتر از آن چیزی که هست نمایان کند. این امر می تواند فواید بسیاری برای دکوراسیون داخلی داشته باشد. اگر به طراحی داخلی و زیبایی شناسی خانه خود اهمیت می دهید، این دیوار مکان خوبی برای آغاز است. این اگرچه فقط یک دیوار است، اما می تواند تقریباً همه چیز را در خصوص یک فضای بی روح دگرگون کند.

مزیت استفاده از دیوار تاکیدی

برای افرادی که به دنبال اضافه کردن زیبایی به یک فضای ساده یا کوچک هستند، این دیوار می تواند گزینه ای مناسب و در دسترس باشد. این دیوار روشی ارزان برای ایجاد تنوع بیشتر در فضا است. مهم ترین مزیت این دیوار می تواند عدم احتیاج به بازسازی محیط داخل باشد. یک دیوار تاکیدی می تواند بدون تخریب دیوارهای داخلی یا قرار دریافت مبلمان جدید، تنوع را در فضا ایجاد کند. با اضافه کردن این دیوار می توانید یک فضای عظیم را به سرعت به دو یا چند مکان مستقل و معنادار تبدیل کنید. این دیوار باعث می گردد تا فضای کوچک، عظیم تر به نظر برسند. با تغییر رنگ یک دیوار معمولاً به یک رنگ تیره تر و جذاب تر، می توان فضای اتاق را بازتر و عظیم تر نشان داد. همچنین احتیاج نیست حتماً از رگه برای دیوارها استفاده کرد، می تواند از آجر، سنگ یا کاغذ دیواری نیز برای تاکید بیشتر و جلب توجه بهره بُرد.

عیب دیوار تاکیدی

در حالی که رنگ و بافت دیوارهای تاکیدی به درستی انتخاب شوند، می توانند زیبایی را به اتاق ببخشند، ولی در صورت عدم انتخاب صحیح، هارمونی رنگی فضا را بهم می زنند. رنگ بیش از حد روشن بر روی دیوار در یک اتاق نسبتاً شلوغ، می تواند باعث هرج و مرج یا درهم ریختگی گردد. سازگاری یک دیوار تاکیدی در بعضی از فضاها می تواند سخت باشد، به خصوص هنگامی که باید با محیط اطراف خود انسجام داشته باشند.

نحوه انتخاب دیوار تاکیدی

اکنون زمان خوبی برای تازه کردن خانه خود با یک رنگ خاص است. در آغاز کار، ممکن است تعجب کنید که کدام دیوار یا دیوارها به عنوان دیوار تاکیدی انتخاب می شوند. با انجام یک فرآیند آزمایش شده می توانید به انتخاب دیوار مناسب برای فضای خود بپردازید.

برای انتخاب رنگ سوال می گردد که نخست باید کدام دیوار رنگ گردد! یا اینکه وسایل موجود در فضا مانند مبلمان، فرش و کوسن ها برای ایجاد علاقه بصری بیشتر تأثیرگذار هستند؟ آیا مجموعه ای از آثار هنری مدرن برای نمایش در فضا وجود دارد؟ در صورت وجود آثار هنری با ارزش بر روی دیوار ممکن است احتیاجی به دیوار تاکیدی نداشته باشید و به جای آن می توانید یک دیوار که چندین تابلو بر روی آن نصب شده استفاده کنید. اما وجود مبلمان به رنگ خنثی و نداشتن قاب عکس های برای آویزان کردن از روی دیوار، احتیاج به چنین دیوار را اجتناب ناپذیر می نماید.

سه معیار اصلی برای ایجاد این دیوار به توضیح زیر هستند:

  • نقطه کانونی
  • تقارن
  • دیوارهای گوشه

بیایید هر یک از این موارد را به نوبت آنالیز کنیم.

1- نقطه کانونی

چشمتان به طور طبیعی در اتاق به سمت کجا می رود؟ دیوار شومینه؟ دیوار پشت تلویزیون یا اصلاً یک دیوار در اتاق خواب؟ دیواری که طبیعتاً چشم را به خود جلب می نماید، انتخاب خوبی خواهد بود. اما حتماً زمینه دیوار مورد نظر را در نظر بگیرید.

2- تقارن

اگر فکر می کنید چیزی با عنوان دیوار مرکزی در اتاق وجود ندارد، می توانید از تقارن استفاده کنید. داشتن پنجره هایی به شکل عجیب و غریب یا دیواری با یک شکل هندسی نامنظم می توانند به ایجاد دیوار تاکیدی یاری نمایند. دیده شده است که این اشکال در بعضی از اتاق ها به خوبی کار می نمایند، اما باید ملاحظات را به صورت موردی در نظر گرفت.

3- دیوارهای گوشه

رنگ کردن دیوارهای گوشه همواره بهتر از رنگ کردن گوشه های بیرونی به نظر می رسد. دیوارهایی که زاویه داخلی ایجاد می نماید می توانند تأثیر ظاهری عمیق ترین داشته باشند.

انتخاب رنگ برای دیوار تاکیدی

برای انتخاب رنگ می توانید به موارد زیر توجه کنید:

رنگ های خنثی: بیشتر مردم برای فضاهای عظیم تر از رنگ های خنثی استفاده می نمایند. انتخاب یک رنگ عمیق تر (شکلاتی) یا سبک تر (خاکستری روشن) از رنگ های خنثی زیبایی خاصی را در فضا ایجاد می نماید. اگر می خواهید کار به درستی انجام گردد، برای رنگ پایه دیوار تنها از یک رنگ خاص استفاده کنید.

رنگ های پُرشور: اگر دیواری تاکیدی با رنگ خنثی برای فضای تان مناسب نیست، از رنگ های پرشوری مانند فیروزه ای، آبی و سبز فسفری استفاده کنید. در اتاق بچه ها نیز می توانید از رنگ های زنده و رنگ های نئونی و پاستیلی استفاده کنید. بنابراین دیوارهای تاکیدی اگر به درستی ساخته شده باشند، می توانند ظاهری ظریف و زیبا داشته باشند.

کلام آخر

هنگام انتخاب رنگ دیوار تاکیدی، به دنبال سایه ای کم رنگ یا تیره تر از بقیه فضا باشید. همچنین مهم است دیواری را در نظر بگیرید که جزئیات معماری مانند شومینه، کتابخانه یا طاقچه قوسی را برجسته می نماید. چنین دیواری می تواند ظرافت را به یک فضای خالی ببخشد و بر روی وسایل، فرش و سایر لوازم جانبی نیز تأثیر بگذارد.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 31 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 11110

به "دیوار تاکیدی چیست؟ تبدیل فضای خسته کننده خانه به یک فضای جذاب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیوار تاکیدی چیست؟ تبدیل فضای خسته کننده خانه به یک فضای جذاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید