حقایقی درباره قلب مردانه

به گزارش بانیما، همانند بعضی عوامل خطرآفرین اختصاصی برای زنان، مردان نیز با بعضی خطرات منحصر به فرد برای بیماری قلبی روبرو هستند.

حقایقی درباره قلب مردانه

به گزارش خبرنگاران، عصر ایران به نقل از اکتیو بیت نوشت: بیماری قلبی شرایطی ناخوشایند است که هیچ فردی دوست ندارد با آن روبرو گردد. بیماری قلبی یکی از مهم ترین خطرات سلامت در دنیای امروز است که به ویژه مردان را تهدید می نماید. علائم بیماری قلبی می تواند بین مردان و زنان متفاوت باشد و مردان معمولا حملات قلبی را در سنین پایین تری نسبت به زنان تجربه می نمایند. با این وجود حمله قلبی تنها یکی از اجزا بیماری قلبی را که طیف گسترده ای از ناراحتی های قلبی را پوشش می دهد، شامل می گردد.

تعریف بیماری قلبی

همان گونه که پیشتر اشاره شد، بیماری قلبی یک اصطلاح کلی برای بعضی شرایط قلبی که از آن جمله می توان به نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونر، آریتمی یا ضربان نامنظم قلب، آنژین و دیگر عفونت های مرتبط با قلب یا نقایص هنگام تولد اشاره نمود. تمام موارد بیماری قلبی موجب علائم مشهود نمی شوند و ممکن است فرد از ابتلا به این شرایط مطلع نباشد. با این وجود آشنایی با عوامل خطرآفرین بیماری قلبی می تواند یاری بزرگی باشد.

عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی

تعداد زیادی از مردان در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند زیرا درصد کمتری از مردان از دستورالعمل ها و توصیه های ارائه شده برای فعالیت بدنی پیروی می نمایند. مردان بسیاری با اضافه وزن و چاقی روبرو هستند که خود از عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی محسوب می شوند.

از دیگر عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی می توان به دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع، مصرف الکل، کلسترول بالا، بیماری دیابت، و فشار خون بالا (پرفشاری خون) اشاره نمود.

عوامل خطرآفرین اختصاصی برای مردان

- همانند بعضی عوامل خطرآفرین اختصاصی برای زنان، مردان نیز با بعضی خطرات منحصر به فرد برای بیماری قلبی روبرو هستند. به همین دلیل، اختلال نعوظ می تواند یکی از نشانه های بروز مشکل در قلب باشد. مسائل سرخردگی می توانند پیش از قلب خود را در آلت تناسلی مردان نشان دهند، از این رو اختلال نعوظ می تواند یک پیش نشانه از مسائل قلبی باشد. مردانی که در دهه چهارم زندگی خود با اختلال نعوظ روبرو می شوند و هیچ عامل خطرآفرین قلبی عروقی دیگر ندارند، 80 درصد احتمال بیشتری دارد طی یک بازه زمانی 10 ساله مسائل قلبی را تجربه نمایند.

- استرس می تواند برای مردان مرگبار باشد. استرس، خشم و اضطراب موجب افزایش فشار خون و هورمون های استرس می شوند که می تواند محدود شدن جریان خون به قلب را در پی داشته باشد. طی دو ساعت نخست پس از تجربه یک دوره خشم یا استرس شدید، خطر روبروه با یک حمله قلبی و سکته مغزی برای یک مرد به ترتیب تقریبا پنج برابر و سه برابر بیشتر است.

- کاهش سطوح تستوسترون می تواند پیامدهایی فراتر از کاهش میل جنسی به همراه داشته باشد. سطوح پایین این هورمون اغلب با بیماری قلبی و دیابت نوع 2 پیوند خورده است. پژوهش ها نشان داده اند که سطوح پایین تستوسترون می تواند به عنوان یک عامل خطرآفرین قلبی عروقی و متابولیک در نظر گرفته گردد. سندرم متابولیک می تواند به معنای فشار خون بالا، کلسترول بالا و چربی شکم زیاد باشد که همگی می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند.

- علائمی با شدت کمتر نسبت به یک حمله قلبی وجود دارند که بدن برای ارائه هشدار نسبت به بروز مشکل در قلب استفاده می نماید. مراحل اولیه بیماری قلبی می تواند بیشتر شبیه به یک ناراحتی باشد که شکل گرفته و از بین می رود. اگر با آریتمی (ضربان نامنظم قلب) روبرو هستید، احتمالا هنگام بالا رفتن از پله ها با کمبود نفس روبرو می شوید یا احساس ناخوشایندی را برای مدتی طولانی - از 30 دقیقه تا چند ساعت می تواند ادامه داشته باشد - در ناحیه سینه تجربه می کنید. همچنین ممکن است با احساس درد بی دلیل در قسمت فوقانی نیم تنه بالایی بدن خود و همچنین گردن و فک روبرو شوید.

- اگر بیماری قلبی رگ های خونی شما را تحت تاثیر قرار داده باشد، ممکن است نشانه هایی مانند درد سینه (معمولا به آنژین ارجاع می گردد)، درد یا تورم در اندام های انتهایی، مانند دست ها و پاها یا خستگی شدید را تجربه کنید. این علائم می توانند به معنای آن باشند که رگ های خونی در نتیجه تشکیل یک پلاک تنگ شده اند که کار قلب برای ارسال خون حاوی اکسیژن و مواد مغذی به سراسر بدن را سخت می نماید. فشار خون بالا نیز خطر بیماری قلبی را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد، اما پرفشاری خون معمولا به ندرت موجب بروز علائم مشهود می گردد.

علائم حمله قلبی

تجربه حمله قلبی لزوما به معنای احساس درد شدید در سینه و به زمین افتادن نیست. شما ممکن است فشار یا تنگی در سینه که به یک حمله قلبی اشاره دارد را تجربه کنید. همچنین، ممکن است ناراحتی در دست ها، پشت، گردن، و حتی فک را تجربه کنید. افزون بر این، شما ممکن است با نشانه های هشدار دهنده دیگر یک حمله قلبی مانند تنگی نفس، تعریق بی دلیل، حالت تهوع، و احساس سبکی سر روبرو شوید.

علائم سکته مغزی

یک سکته مغزی معمولا یک سمت از بدن انسان را با بی حسی در صورت، دست، یا پا تحت تاثیر قرار می دهد. یک سکته مغزی می تواند موجب سردرگمی، سختی در بیان واژه ها، یا تغییرات ناگهانی در بینایی گردد.

سکته مغزی که بسیاری عوامل خطرآفرین مشترک با بیماری قلبی دارد می تواند با یک سردرد شدید نیز همراه باشد. از آنجایی که علائم سکته مغزی می توانند بدون هشدار قبلی شکل بگیرند، تماس با مرکز فوریت های پزشکی در کوتاه ترین زمان ممکن پس از مشاهده علائم اهمیت دارد.

تشخیص بیماری قلبی

تشخیص بیماری قلبی در یک بیمار اغلب با یک معاینه بدنی شروع می گردد. طی معاینه، پزشک قادر خواهد بود به صحبت های فرد گوش داده و هر گونه علائم و عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی را شناسایی کند.

پس از معاینه بدنی، پزشک می تواند آزمایش های بیشتر، مانند آزمایش استرس برای آنالیز چگونگی واکنش قلب به سطوح مختلف فعالیت بدنی را تجویز کند. همچنین، پزشک ممکن است از آزمایشات تصویربرداری برای آنالیز وجود انسداد در رگ های خونی استفاده کند. این روش غیر تهاجمی و بدون درد است.

چشم انداز بلندمدت

متاسفانه، حدود 50 درصد مردانی که جان خود را به واسطه بیماری قلبی از دست می دهند از ابتلا به این شرایط مطلع نیستند. با این وجود، آن چه پس از یک حمله قلبی یا سکته مغزی رخ می دهد تا حدی زیادی به درمان مناسب بستگی دارد. توانایی فرد برای بهبودی پس از این رویدادها به این که تا چه اندازه سریع درمان را دریافت نموده است، بستگی دارد.

پس اگر نگران هر کدام از علائمی هستید که پیشتر به آنها اشاره شد باید یاری پزشکی دریافت کنید زیرا ممکن است از ابتلا به بیماری قلبی مطلع نباشید. حتی اگر احساس می کنید وضعیت جسمانی و سلامت شما خوب است، چکاپ های منظم می توانند ارزشمند باشند.

کاهش خطر

روشی قطعی برای پرهیز از مسائل قلبی وجود ندارد، اما دو عامل کلیدی می توانند خطر مرگ ناشی از این شرایط را کاهش دهند که شامل کاهش سطوح فشار خون و کلسترول می شوند.

پژوهش ها نشان داده اند حدود 70 درصد از افرادی که برای نخستین بار حمله قلبی را تجربه می نمایند به فشار خون بالا مبتلا بوده اند، در شرایطی که احتمال ابتلا به بیماری قلبی در افرادی با سطوح کلسترول کلی بالا نیز دو برابر بیشتر است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 3 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 5592

به "حقایقی درباره قلب مردانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حقایقی درباره قلب مردانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید