برترین کارت شبکه وای فای 6 بازار ایران

به گزارش بانیما، روترهای وای فای 6 یا 802.11ax سریع ترین اینترنت را به دست شما می رسانند؛ به شرط اینکه گوشی موبایل شما وای فای 6 باشد؛ لپ تاپ شما وای فای 6 باشد؛ روی کامپیوتر رومیزی شما یک کارت شبکه وای فای 6 نصب شده باشد و خلاصه هر دستگاهی که می خواهد به این روتر یا وای فای وصل گردد؛ از استاندارد وای فای 6 پشتیبانی کند وگرنه همان سرعت وای فای 5 را دریافت خواهد نمود.

برترین کارت شبکه وای فای 6 بازار ایران

اگر شما یک بخرید ولی گوشی، تبلت، لپ تاپ و کامپیوتر شما از استاندارد وای فای 5 یا 802.11ac پشتیبانی نمایند؛ سرعت دریافتی شما براساس فناوری ها و پهنای باند وای فای 5 است.

ما در چندین مقاله از جمله ، نشان دادیم که باز اتصال دستگاه های قدیمی تر به یک روتر وای فای 6، سرعت وای فای بیشتری می دهد ولی زمانی می توانید از حداکثر سرعت روی یک روتر بهره ببرید که هم روتر و هم دستگاه گیرنده هر دو از استاندارد وای فای 6 باشند.

بنابراین، اگر به فکر خرید یک روتر وای فای 6 هستید یا چنین روتری را خریداری کردید ولی لپ تاپ و کامپیوتر شما هنوز کارت شبکه وای فای 6 ندارند؛ باید دست به جیب شوید و یک کارت شبکه وای فای 6 بخرید.

ما در این مطلب، می خواهیم 2 مدل کارت شبکه وایرلس PCI و 2 مدل کارت شبکه وایرلس USB با استاندارد وای فای 6 معرفی کنیم که تقریبا برترین های بازارهای جهانی و ایران هستند:

راهنمای خرید کارت شبکه وایرلس وای فای 6

خرید یک کارت شبکه با خرید روتر یا مودم فرق دارد و باید نکات مهمی را مدنظر قرار دهید که اصلا قبلا توجه نکردید:

انتخاب از میان مدل های محدود

همواره بازار کارت شبکه یک گام از بازار روترها عقب تر است. اگر اکنون روترهای وای فای 6 جریان ساز بازار هستند؛ غالب کارت شبکه هایی که در این بازار پیدا می کنید؛ از استاندارد وای فای 5 پشتیبانی می نمایند.

به همین علت، کلا هر شرکت سازنده محصولات شبکه، چند مدل محدود کارت شبکه وای فای 6 دارد و این طور نیست که بخواهید از میان ده ها مدل آداپتور شبکه، یک مدل مناسب برای خودتان پیدا کنید.

در بازار ایران که اوضاع بدتر هم می گردد و انگشت شمار کارت شبکه وای فای 6 برای خرید پیدا می کنید و از میان همین چند مدل محدود باید یکی را انتخاب کنید ولی تا دل تاپ بخواهد کارت شبکه وای فای 5 یا سری AC پیدا می نماید. تا همین یکی دو سال پیش، برعکس بود و کارت شبکه AC در بازار یافت نمی شد ولی ده ها کارت شبکه N برای خرید عرضه شده بود.

بنابراین، اولین نکته ای که باید در هنگام خرید یک کارت شبکه وای فای 6 بدانید؛ این است که انتخاب های محدودی دارید.

سرعت کارت شبکه وای فای 6

نکته دوم، سرعت کارت های شبکه نسل تازه است. اگر یک کارت شبکه وایرلس USB بخواهید؛ باید بین سرعت 1.5 گیگابیت (رده AX1500) و 1.8 گیگابیت (رده AX1800) یکی را انتخاب کنید. کارت های شبکه خانگی USB بالاتر از این سرعت ها فعلا در ایران یافت نمی گردد.

اما اگر دنبال یک کارت شبکه وایرلس PCI هستید؛ می توانید به سرعت های بالاتر هم فکر کنید و دنبال خرید یک کارت شبکه 3 گیگابیتی باشید. مثلا ایسوس دو کارت شبکه PCE خوب در رده AX3000 دارد که برای مصارف گیمینگ، فراوری محتوا، مالتی مدیا و استریم هستند.

قطعا این موضوع را هم می دانید که وقتی درباره سرعت یک کارت شبکه وایرلس دو بانده صحبت می کنیم؛ هیچ گاه نمی توانیم به مجموع سرعت هر دو باند برسیم و در هر لحظه، فقط یکی از باندهای رادیویی فعال است و شما به وسیله آن به روتر یا مودم وصل شدید.

مثلا، وقتی گفته می گردد یک کارت شبکه از رده AX1500 است؛ یعنی سرعت روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز برابر با 300 مگابیت و فرکانس 5 گیگاهرتز برابر با 1201 مگابیت است و شما در برترین حالت همان سرعت 1.2 گیگابیت را دارید.

قیمت کارت شبکه وای فای 6

قیمت روترهای وای فای 6 کاهش یافته است و اکنون شما می توانید حتی با 1.5 میلیون تومان یک روتر 802.11ax خوب بخرید ولی قیمت کارت های شبکه وای فای 6 هنوز بالا است؛ چون در بازار کمیاب و انگشت شمار هستند.

اگر قصد خرید یکی از این کارت های شبکه را دارید؛ باید هزینه ای 2 تا 4 میلیون تومان کنار بگذارید. کارت شبکه های وایرلس USB مقرون به صرفه تر هستند و البته که کارایی و قدرت و سرعت کمتری نسبت به کارت شبکه های وایرلس PCI دارند.

شاید ترجیح بدهید به جای خرید یک کارت شبکه وای فای 6 یو اس بی با قیمت حدود 3 میلیون تومان، یک کارت شبکه AC پرچم دار بازار را با قیمت 1.8 میلیون تومان بخرید. این یک تصمیم و انتخاب از سوی شما است و نمی توان آن را درست یا غلط نامید ولی به این نکته توجه کنید که بالاترین کارایی و سرعت در یک روتر وای فای 6 فقط با یک کارت شبکه وای فای 6 به دست می آید.

برترین کارت شبکه های وای فای 6

در بازاری که گفتیم انگشت شمار کارت شبکه AX دارد؛ سه کارت شبکه از ایسوس و یک کارت شبکه از دی لینک جزو برترین ها هستند:

ایسوس USB-AX56 AX1800

ایسوس AX56 یک کارت شبکه وایرلس USB برای استفاده از استاندارد وای فای 6 است. این کارت شبکه از درگاه USB 3.2 Gen1 سود برده و در رده AX1800 با سرعت 576 مگابیتی در فرکانس 2.4 گیگاهرتز و سرعت 1201 مگابیتی در فرکانس 5 گیگاهرتز است.

این آداپتور USB را می توانید مستقیما به کیس کامپیوتر یا لپ تاپ وصل کنید یا از پایه و کابل اتصال سود ببرید و برای آنتن دهی بهتر روی میز کارتان بگذارید.

کارت شبکه ایسوس AX56 از تکنیک ها و فناوری های OFDMA و MU-MIMO و BSS Coloring سود برده و به بالاترین سیستم رمزنگاری اطلاعات در شبکه های بی سیم یا WPA3 مجهز است.

دو آنتن خارجی به همراه دو آمپلی فایر برای تقویت دریافت و ارسال سیگنال ها دارد و نصب آن بسیار ساده و به صورت Plug-and-play است.

این کارت شبکه برای کاربران معمولی و خانگی تا کاربران اداری، فریلنسرها، گرافیست ها، فراورینمایندگان محتوا و سوشال مدیا مناسب است.

قیمت این کارت شبکه در بازار ایران حدودا 3.5 میلیون تومان است.

دی لینک DWA-X1850

یکی از معروف ترین آداپتورهای وای فای 6 جهان است که هم از کیفیت خوبی برخوردار است و هم نسبت به سایر کارت های شبکه AX از جمله مدل های ایسوس، قیمت متعادل تری دارد.

آداپتور AX1800 Wi‑Fi 6 USB دی لینک باز هم در فرکانس 5 گیگاهرتز سرعتی 1201 مگابیتی و در فرکانس 2.4 گیگاهرتز سرعت 576 مگابیتی روی وای فای 6 ارائه می نماید و به درگاه USB 3.2 Gen 1 مجهز است.

این کارت شبکه را باید مستقیما به درگاه USB 3.0 لپ تاپ یا کامپیوتر رومیزی وصل کنید و دارای فناوری های WPA3 و OFDMA و MU-MIMO است. به سادگی روی ویندوز 10 نصب و پیکربندی می گردد و آنتن های داخلی دارد.

قدرت کارت شبکه دی لینک DWA-X1850 کمتر از ایسوس AX56 است ولی باز برای کارهایی مانند استریم، گیمینگ، فراوری محتوا و مالتی مدیا کاملا مناسب و کافی است.

قیمت این کارت شبکه در بازار ایران حدودا 2 میلیون تومان است.

ایسوس PCE-AX58BT

ایسوس کارت شبکه PCI-E مدل PCE-AX58BT را در سال 2021 معرفی کرد و جزو اولین آداپتورهای AX این شرکت برای کامپیوترهای شخصی و رومیزی و البته گیمرها است.

یک آداپتور در رده AX3000 که دارای پایه آنتن خارجی و کابل و تجهیزات کامل برای بهره برداری از بیشترین آنتن دهی است. از سرعت اسمی 2402 مگابیت بری فرکانس 5 گیگاهرتز و 574 مگابیت برای فرکانس 2.4 گیگاهرتز برخوردار است و به فناوری های بی نظیری مانند پشتیبانی از پهنای باند 160 مگاهرتز، OFDMA و MU-MIMO و WPA3 مجهز است.

بیشتر بخوانید:

شما می توانید آنتن های خارجی این آداپتور وای فای را به طور مستقیم به کارت شبکه یا کیس پی سی وصل کنید و اگر فضای مناسبی ندارید یا اینکه اتصال به پشت کیس باعث از دست رفتن سیگنال ها و تضعیف وای فای می گردد؛ به وسیله کابل آنتن، آنتن ها را به یک داک رومیزی نصب کنید و در برترین نقطه ممکن برای بالاترین ارسال و دریافت امواج رادیویی قرار دهید.

این کارت شبکه با قیمت 3 میلیون تومان را فقط می توان به گیمرها پیشنهاد داد.

ایسوس ASUS PCE-AX3000

یک کارت شبکه PCI-E وای فای 6 دیگر از شرکت ایسوس و رقیب مدل PCE-AX58BT است. بزرگ ترین تفاوت شان این است که در مدل PCE-AX3000 باید آنتن ها به طور مستقیم به کارت شبکه PCE در پشت کیس وصل شوند ولی در مدل PCE-AX58BT دیدیم که می شد آنتن های خارجی را به صورت رومیزی و با پایه هم استفاده کرد.

نیز در رده AX3000 با سرعت 2402 مگابیت روی فرکانس 5 گیگاهرتز و 574 مگابیت روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز است. از بلوتوث 5 پشتیبانی می نماید و دو آنتن خارجی دارد.

روی این کارت شبکه نیز فناوری های OFDMA و MU-MIMO و WPA3 را داریم و اکنون در بازار ایران با قیمت حدود 2.5 میلیون تومان به فروش می رسد.

اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا احتیاج به هدایت و یاری دارید؛ پیچ اینستاگرام شبکه چی به آی دی shabakehchi.press@ را فالو و در دایرکت پرسش خود را مطرح کنید تا جواب دهیم.

منبع: شبکه چی
انتشار: 10 مرداد 1401 بروزرسانی: 10 مرداد 1401 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 20544

به "برترین کارت شبکه وای فای 6 بازار ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین کارت شبکه وای فای 6 بازار ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید