یک توصیه مهم برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب

به گزارش بانیما، تهران (پانا) - استاد دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، با تاکید بر اصلاح سبک زندگی، گفت رژیم غذایی ناسالم یکی از عوامل ابتلا به کبد چرب است.

یک توصیه مهم برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب

به گزارش مهر، آزیتا حکمت دوست، کبد چرب غیرالکلی را بیماری عنوان نمود که بر اثر تجمع چربی در سلول های کبدی به وجود می آید و اختلالات متابولیسم، چاقی و چربی و قند بالا احتمال بروز آن را افزایش می دهد و اضافه کرد: 70 درصد مبتلایان به کبد چرب دچار اضافه وزن، چاقی و سابقه قند و چربی خون بالا هستند.

وی با اشاره به نقش رژیم غذایی در بروز کبد چرب گفت: رژیم غذایی ناسالم به خصوص مصرف زیاد چربی های اشباع و قندهای ساده و بعلاوه کاهش فعالیت بدنی و کم تحرکی از جمله عوامل مؤثر در ابتلاء به بیماری کبد چرب است.

حکمت دوست به این بیماران توصیه کرد: افراد مبتلا به کبد چرب باید از خوردن حجم زیادی از مواد غذایی در یک وعده پرهیز نمایند و در هر وعده کالری کمی دریافت نمایند.

به گفته وی، این بیماران اگر حجم زیادی از مواد غذایی را در یک وعده میل نمایند تمام مواد غذایی مصرف شده در کبد آنها به تری گلیسیرید تبدیل می گردد که با توجه به این که کبد این بیماران در آزاد کردن تری گلیسیرید از بافت کبدی و انتقال آن به سایر بافت ها مشکل دارد در این بیماران شاهد مسائل بیشتری خواهیم بود.

حکمت دوست با بیان این مطلب که کبد چرب درمان دارویی قطعی ندارد اعلام نمود: درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری، اصلاح سبک زندگی است.

استاد دانشکده تغذیه به مبتلایان به کبد چرب توصیه کرد که حتماً به متخصص تغذیه مراجعه نمایند تا پس از تجویز رژیم غذایی مناسب و رعایت توصیه های تغذیه ای، شرایطشان بهبود یافته و بیماری آنها وارد مرحله 2 و 3 نگردد.

حکمت دوست در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت اصلاح سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی سالم به بیان توصیه هایی برای این افراد پرداخت.

وی تاکید نمود: این افراد باید در رژیم غذایی خود مصرف کربوهیدرات به خصوص کربوهیدرات های ساده (قند، شکر، شیرینی و چربی) را کاهش داده و از چربیهای غیراشباع مانند روغن های مایع و گیاهی (روغن زیتون و کانولا برای پخت و پز) استفاده نمایند.

جدا کردن چربی گوشت قرمز و سفید، مصرف حداکثر دو بار گوشت قرمز در هفته، افزایش مصرف فیبر (انواع سبزی، سبوس و غلات)، استفاده از مواد غذایی دارای خواص ضدالتهابی (روغن ماهی و سیاهدانه) در برنامه غذایی، پرهیز از غذاهای سرخ نموده، مصرف غذاهای آب پز یا بخارپز، انجام ورزش و تحرک بدنی (روزانه 30 دقیقه تا یک ساعت در روز) از دیگر توصیه های این متخصص تغذیه به افراد مبتلا به کبد چرب بود.

وی، مصرف سبزی ها و غلات سبوس دار را برای این بیماران آزاد برشمرد و اضافه کرد: مصرف میوه ها علیرغم داشتن فیبر با توجه به این که حاوی قند فراوان هستند در این بیماران محدود است. این افراد روزانه مجاز به مصرف سه واحد میوه هستند اما نمی توانند سه واحد را یک باره میل نمایند بلکه باید با فاصله زمانی در روز میل نمایند.

به گفته حکمت دوست، مبتلایان به کبد چرب برای پایین آوردن چربی و قندخون خود باید دارو مصرف نمایند. مصرف مکمل هایی مثل روغن ماهی، پروبیوتیک ها، بزرک (30 گرم در روز) و سیاهدانه (حداکثر 2 گرم در روز) که خواص ضدالتهابی دارد نیز برای پیشگیری از پیشرفت بیماری یاری نماینده است.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 11 اسفند 1400 بروزرسانی: 11 اسفند 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 18949

به "یک توصیه مهم برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک توصیه مهم برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید