کشف گنجینه شهر غرق شده
به گزارش بانیما، باستان شناسانی که در سلامیس(Salamis)، جزیره کوچکی در نزدیکی سواحل یونان و محل شهر غرق شده باستانی مشغول کاوش بودند، به اکتشاف مهمی دست پیدا کردند.
وزارت فرهنگ یونان حین رونمایی از مجموعه ای از یافته های حاصل از پروژه کاوشی زیر آبی، از کشف گنجینه های مرمر متعلق به قرن چهارم پیش از میلاد به همراه بقایای ساختمانی اطلاع داد که بخش هایی از آن غرق شده بود.
یک گروه متشکل از 12 کاوشگر دریایی، بقایای بنایی را کشف نموده است که گمان می رود زمانی ساختمان بزرگ عمومی شهر باستانی سلامیس بوده است. (ویرانه های شهر باستانی دیگری به نام سلامیس که بخش هایی از آن زیر آب و بخش های دیگر آن بالای خشکی در شرق قبرس واقع شده است با این اکتشاف ها ارتباطی ندارد.)
کاوشگران در سال 2022، حین جست وجو در جزیره سلامیس بقایای این ساختمان بزرگ باستانی را پیدا کردند. به اعتقاد مورخان، این سازه ها معمولاً در اطراف بازارها وجود داشتند و احتمالا به عنوان مکان های تجاری عمومی مورد استفاده قرار می گرفتند.
بنایی که در سلامیس پیدا شد، حدود 6 متر عرض و 32 متر طول دارد و بقایای 6 اتاق در آن قابل مشاهده است. باستان شناسان هنوز روند آنالیز تمام اتاق های این بنا را به اتمام نرسانده اند.
با این حال کاوش در یکی از اتاق های این ساختمان به کشف انباری منجر شد که درون آن چند شیء تاریخی از جمله حدود 20 سکه برنز، تکه های مرمر، چند گلدان و تکه هایی از سرامیک متعلق به دوران هلنیستی وجود داشت.
از جمله اشیاء مرمرینی که در این ساختمان کشف شده است به یک ستون می توان اشاره نمود که بر روی آن عباراتی حکاکی شده است. بعلاوه یک قطعه مرمر به شکلی تراشیده شده است که مرد بزرگ الجثه ای را حین تاج گذاشتن بر سر مردی دیگر به تصویر می کشد.
منبع: گردشبان