سمپوزیوم مجسمه سازی گل گهر مجسمه سازی را به دل جامعه می برد
به گزارش بانیما، تهران (پانا) - به گفته بهنام آخربین، مجسمه ساز، بخش عمده مردم ایران با هنرهای تجسمی به ویژه مجسمه سازی بیگانه هستند و سمپوزیوم ها با توجه به فضایی که برای بازدید و گفت وگوی شهروندان با مجسمه سازان به وجود می آورند، نقش مهمی در کم کردن فاصله مردم با مجسمه سازی ایفا می نمایند.
به گزارش روابط عمومی سمپوزیوم مجسمه سازی گل گهر، آخربین گفت: برگزاری سمپوزیوم مجسمه سازی گل گهر یکی از مهم ترین اقداماتی است که از سوی شرکت گل گهر برای اعتلای هنر مجسمه سازی در سیرجان در حال برگزاری است. امروزه در جای جای دنیا شاهد برگزاری سمپوزیوم مجسمه سازی از سوی شهرداری ها هستیم، اما در ایران با وجود خلأیی که در این بخش احساس می گردد، هر گونه فعالیتی در این حوزه ستودنی و قابل تقدیر است.
او در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت برگزاری سمپوزیوم مجسمه سازی گل گهر گفت: در جریان برگزاری این سمپوزیوم 16 مجسمه ساخته شد و با تداوم برگزاری این رویداد، به زودی سیرجان قابلیت این را خواهد داشت که به یکی از قطب های گردشگری فرهنگی ایران بدل گردد.
این عضو انجمن مجسمه سازان ایران اضافه نمود: علاوه بر همراهی یک تیم حرفه ای در جریان اجرای رویداد، یکی از اتفاق های خوبی که در این سمپوزیوم رقم خورده، حضور دستیاران است.کار کردن و تجربه آموزی از 16 مجسمه ساز حرفه ای فرصت مغتنمی برای این گروه از دانشجویان است. امیدوارم در آینده نزدیک در کنار سایت اصلی سمپوزیوم، نمایشی از آثار هنرمندان حاضر در رویداد برگزار گردد تا بازدیدکنندگان از سمپوزیوم فرصت دیگری هم داشته باشند تا با آثار شرکت کنندگان آشنا شوند و حتی فرصتی برای خرید از این نمایشگاه را هم داشته باشند. در بعضی از سمپوزیوم های خارجی در کنار رویداد اصلی چنین نمایشگاهی برای فروش آثار شرکت کنندگان وجود دارد.
آخربین درباره مجسمه ای که درسمپوزیوم مجسمه سازی گل گهر در حال خلق آن است، گفت: این مجسمه یکی از خورشیدهای مجموعه من است. من مجسمه خورشید را در ابعاد و اشکال هندسی متنوع تا به امروز در سمپوزیوم های مختلف داخلی و خارجی ساخته ام. بعضی از این مجسمه ها با سنگ و بعضی هم با آهن بوده اند. ایده ساخت مجموعه خورشید سال 1391 و براساس مطالعات اسطوره شناسی ام به ذهنم خطور کرد و به نظرم خورشید یکی از نمادهای قدرتمند تمدن و فرهنگ ایرانی است و خوشحالم با ساخت مجسمه خورشید در کشورهای محتلف دنیا، اثری متاثر از فرهنگ غنی سرزمینم برای شهر و کشورهای دنیا به یادگار می گذارم.
او اضافه نمود: در این سمپوزیوم موضوع معماری و فرهنگ مردم سیرجان از جمله مواردی بود که در فراخوان سمپوزیوم مورد توجه قرار گرفته بود، گفت: بی شک محل نصب مجسمه حدی در فرم مجسمه تأثیرگذار خواهد بود. من دوست دارم این مجسمه ام با توجه به این در سیرجان دریا نداریم، در فضای باز نصب گردد که بتواند اثر خودش را نشان دهد. البته باید بگویم بسیاری از آثار من، در کشورهای دیگر هم در شهرهای ساحلی نصب شده اند و این اثر من هم با طلوع خورشید نزدیکی زیادی دارد و البته انعکاس این عنصر، ارتباط زیادی به محل نصب آن دارد. او ادامه داد: در اسلوونی جایی را در ساحل برای نصب اثرم انتخاب کردم که موازی با خط افق قرار می گرفت زیرا رنگ نارنجی زمان غروب تم خاصی به کارم می دهد.
بهنام آخربین متولد 1364،اردبیل وفارغ التحصیل کارشناسی مجسمه سازی دانشگاه تهران،عضو انجمن مجسمه سازان ایران و عضو افتخاری انجمن هنرهای تجسمی استان اردبیل است. او تا به امروز در6 سمپوزیوم بین المللی؛ سانتیاگو شیلی، اسلوونی، آپاران ارمنستان، ترکیه، تایوان، آرژانتین شرکت نموده است و جایزه ویژه داوری بینال بین المللی مجسمه سازی رسیستنسیا چاکو آرژانتین را هم دریافت کرد. آخربین تا به امروز درسمپوزیوم بین المللی و ملی در شهرهای پرند، تهران، تبریز و کیش،ششمین بینال مجسمه های شهری تهران شرکت نموده است.
او در کارنامه خود سابقه شرکت درنمایشگاه گروهی بین المللی در گالری نور ایروان ارمنستان2019 و نمایشگاه گروهی مجسمه سازی در موزه مجسمه رسیستنسیا چاکو آرژانتین 2016 دارد. او بعلاوه در دو سال پیاپی در نمایشگاه گروهی و سالانه دانشجویان مجسمه سازی دانشگاه تهران شرکت نموده است.
منبع: خبرگزاری پانا