خواص لوبیای لیما
به گزارش بانیما، لوبیا لیما نوعی گیاه کوهی است که از آمریکای مرکزی می آید و در سه روش یخ زده ، خشک شده یا کنسرو شده در بیشتر سوپرمارکت ها عرضه می شود.در ادامه بیشتر با خواص آن آشنا می شویم.
به طور میانه، نوع بوش آنهایی هستند که دانه های کوچک را فراوری می نمایند اغلب به عنوان لیما نوزاد خوانده می شوند گاهی اوقات آنها نیز به عنوان لوبیای کره ای نامیده می شوند.تنوع وین این گیاه دانه های بزرگ را فراوری می نماید که به راحتی به عنوان لوبیا لیما طبقه بندی می شوند.
معمولا، سایز مدل بزرگتر لوبیا چهارسانتی متر ارتفاع دارد، در حالی که نوع کوچکتر آن حدود سه سانتی متر رشد میکند ؛ وجه مشترک میان آنها این است که حالتی چرب و کره ای دارند و طعم خوشایند و شیرین دارند.
اغلب متوجه می شوید که دانه های لیما بزرگ به زمان بیشتری برای رشد و بالغ شدن نسبت به نوع کوچک احتیاج دارند. دو روش برای استفاده از لوبیا وجود دارد که در روش اول، این لوبیا را زمانی که کال است می چینند و از آن استفاده مینمایند و در روش دوم، آنها را رها می نمایند تا خشک شوند.
امروزه شما می توانید لوبیا را در هر سوپرمارکتی پیدا کنید اما، آنها در اصل از آمریکای مرکزی میایند و در سه روش مختلف در دسترس هستند یخ زده، کنسرو شده یا خشک شده. با توجه به سلیقه های مختلف مردم، لیما در غذاهای مختلف به عنوان مواد اصلی یا جزئی استفاده می گردد.
لوبیا لیما با توجه به بافت کره ای خود، دانه های کره ای نامیده می شوند ، آنها عطر و طعم ظریف و واضح دارند در حالی که لوبیا تازه لیما ممکن است در طول سال در دسترس نباشد، نسخه های خشک شده و کنسرو شده را می توان به وسیله مراکز هر سوپرمارکتی تهیه کرد ؛ بعلاوه در خصوص توصیف ظاهری این نوع لوبیا باید گفت لوبیا لیما در داخل غلاف قرار گرفته اند.
این غلافها صاف و بلند هستند و در ظاهر کمی خمیده می باشند و طول آنها تا سه اینچ است که هر غلاف دارای دو تا چهار دانه است که در ظاهر به شکل صاف و کلیه شکل می باشند واین دانه ها را لوبیا می نامیم. رنگ آمیزی این دانه ها جالب است در حالی که انواع کرم، بژ و سبز رایج تر هستند، بعلاوه قرمز، قهوه ای، بنفش و گاهی اوقات سیاه و سفید هستند.
نام علمی لوبیا لیما Phaseolus lunatus است و ما بعد از آنچه در خصوص توصیف ظاهری آن گفتیم در این مطلب به آنالیز خواص و فواید آن خواهیم پرداخت.
منبع خوب فیبرفیبرها جزء ضروری احتیاجهای رژیم غذایی بدن انسان هستند ، فیبرها برای هضم مناسب و حذف ذرات غذایی در بدن مورد احتیاج است. نه تنها لوبیا لیما منبع خوبی از فیبرهای طبیعی هست، بلکه بعلاوه منبع خوبی از فیبرهای پایین برای آوردن کلسترول هستند بنابراین، در حفظ یک قلب سالم یاری می نماید.
اندازه بالای فیبر در دانه های لیما نیز در حفظ سطح قند خون بسیار مفید است این ،به ویژه پس از مصرف مواد غذایی بسیار خوب عمل می نماید. افرادی که با هیپوگلیسمی تشخیص داده می شوند یا فراوری انسولین کمتری دارند از مزایای لوبیا لیما می توانند بهره مند شوند ،اگر لوبیا لیما با غلات کامل خورده گردد، به طور طبیعی بدون چربی هستند.
خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهددر یک مطالعه اخیر که در سراسر دنیا اجرا شده است، اثبات شده است که مصرف دانه های لیما خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد این تحقیق بر روی 16000 مرد میانسال انجام شد و به طور شگفت انگیز، خطر ابتلا به اختلالات قلبی را با حاشیه 82 درصد کاهش داد.
یکی دیگر از ویژگی های مهم لیما برای سلامت قلب شما سطح بالای منیزیم است ، منیزیم قلب را به طور طبیعی به کانال های کلسیم متصل می نماید ؛ منیزیم بیشتر در قلب بدان معنی است که شریانها و رگهای بیشتری برای نفس کشیدن دارید بنابراین در بهبود جریان خون و اکسیژن به قسمت های مختلف بدن یاری می نمایند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افرادی که کمتر از منیزیم در رژیم غذایی خود مصرف می نمایند، اغلب از حملات قلبی بیشتری رنج می برند.1
یاری می نماید تا حساسیت سولفیت را از بین ببریدبسیاری از ما در خصوص سولفیت بسیار حساس هستیم، که نوعی مواد نگهدارنده است که معمولا در سالادها استفاده می گردد ، مردم اغلب متوجه نمی شوند که از علائم حساسیت سولفیت رنج می برند طول می کشد قبل از آن که به درستی تشخیص داده گردد.
حساسیت سولفیدها اغلب با ضربان قلب، سردرد یا دغدغه کوتاه مدت پس از مصرف غذای حاوی سولفیت ها معین می گردد. لوبیا لیما می تواند برای شما مفید باشد، اگر شما با این سندروم تشخیص داده شده اید زیرا آنها منابع عالی مولیبدن هستند که یک ترکیب معدنی برای سوزاندن سولفیت ها است.
منبع خوبی از انرژی استدر حالی که مقادیر قند خون در بدن شما را متعادل میکند، لوبیا لیما نیز انرژی فوق العاده، پایدار و آرام را فراهم می نماید ، مصرف آن نه تنها برای افراد مبتلا به دیابت، بلکه به طور کلی نیز بسیار مفید است.
محتوای آهن را اضافه میکنیدلوبیا لیما نه تنها انرژی خوب و کربوهیدرات ها را تامین می نمایند، بلکه بعلاوه برای ذخیره سازی ذخایر آهن در بدن شما به خوبی شناخته شده اند. مصرف فقط یک فنجان کوچک از لوبیا لیما یک چهارم محتوای آهن روزانه بدن را فراهم می نماید و این بسیار مفید است، به ویژه برای دوره قاعدگی زنان که معمولا کمبود آهن را به علت خونریزی دائمی و هموگلوبین کم تجربه مینمایند. احتیاجمندی های آهن در زنان باردار و شیرده دو برابر می گردد زیرا آنها در حال حاضر دو نفر حساب میشوند.
لوبیا لیما بدون چربی هستنداضافه وزن یک نگرانی مشترک برای بسیاری از مردم در این زمانه است ، مصرف لوبیا لیما بسیار امن است و هیچ اندازه چربی ندارد بعلاوه محتوای کالری بسیار کم است و بنابراین تضمین می نماید که شما می توانید مواد غذایی دیگر در مقادیر تقریبی مشابه قبل داشته باشید.2
به مدیریت دیابت یاری می نمایدمصرف این لوبیا یک راه عالی برای به دست آوردن فیبر غذایی است که بدن آن را به دلایل مختلف احتیاج دارد. فیبر به تنظیم اندازه جذب مواد مغذی به وسیله بدن یاری می نماید و سطح قند خون را در حد بهینه نگه می دارد و به این ترتیب به مدیریت دیابت یاری می نماید. با تعادل سالم و پایدار انسولین و قند خون، احتمال افت قند خون و افزایش آن به طور ناگهانی بسیار پایین است، و به همین علت می توانید از ابتلا به دیابت جلوگیری کنید یا در صورت ابتلا به این بیماری علائم آن را تحت کنترل دربیاورید.
خواص آنتی اکسیدانی داردمنگنز کوفاکتور یک آنزیم کلیدی برای تعدادی از مواد مهم بدن است، از جمله ترکیبات آنتی اکسیدانی که رادیکال های آزاد را در بدن از بین می برند و استرس اکسیداتیو را به حداقل می رسانند. غلظت بالای منگنز در لوبیا لیما ممکن است به محافظت از سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از اختلالات مختلف سلامتی یاری کند.
هضم را بهبود می دهدفیبر غذایی به علت تاثیری که روی فرایند هضم و دستگاه گوارش دارد، شناخته شده است. فیبر غذایی حجم مدفوع را افزایش می دهد، و به این ترتیب از بروز اسهال جلوگیری نموده و بعلاوه حرکات روده را برای عبور مواد غذایی از روده بزرگ تحریک می نماید. فیبر بعلاوه می تواند جذب مواد مغذی را در روده افزایش دهد، و به این ترتیب تضمین می نماید که ما بیش ترین اندازه مواد مغذی را از غذاهایی که می خوریم، دریافت خواهیم کرد. لوبیا لیما منبع باور نکردنی فیبر است (یک فنجان از این ماده خوراکی بیش از 50 درصد از فیبر مورد احتیاج روزانه را تامین می نماید) و فیبر واقعا می تواند برای سلامتی دستگاه گوارش شما شگفتی خلق کند.
تحریک نماینده گردش خون استاندازه بالای آهن موجود در لوبیا لیما سبب می گردد که برای سیستم گردش خون بسیار مناسب باشد. آهن یک مولفه ضروری برای فراوری گلبول های قرمز است و می تواند باعث افزایش گردش خون گردد. هنگامی که خون حاوی اکسیژن به دست ها و پاها منتقل می گردد، می تواند شفای پس از بیماری یا ترمیم بعد از جراحت را بهبود ببخشد و در عین حال می تواند سطح انرژی و سرزندگی فرد را افزایش دهد. کم خونی یک نام دیگر برای کمبود آهن است و جلوگیری از ضعف، حالت تهوع، خستگی و سردرد ناشی از این اختلال با استفاده از این لوبیا در برنامه غذایی انتخاب خوبی است.
رشد و ترمیم را بهبود می دهدلیما حاوی اندازه زیادی پروتئین است، به طوری که فقط یک فنجان از آن 3/1 از احتیاج روزانه ما را تامین می نماید. پروتئین برای همه فرایندهای بدن مهم است و در واقع بلوک ساختمانی بدن ما محسوب می گردد. ما برای همه چیز از توسعه سلول و بافت گرفته تا توانایی شناختی، استحکام استخوان و انرژی به پروتئین احتیاج داریم. در صورتی که می خواهید رشد طبیعی خود را حفظ کنید یا از آسیب و بیماری اتفاق افتاده برای تان زودتر رهایی بیابید، افزایش اندازه پروتئین دریافتی تان با مصرف لیما یک گزینه مناسب حتی برای گیاه خواران است.3
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.dingoland.ir
3.www.bazdeh.org
منبع: راسخون