افولِ ستاره 700 برابری خورشید
به گزارش بانیما، این توده از یک ماه بعد شروع به سرد شدن نموده و به مرور ابر سیاه رنگ متراکمی را تشکیل داده است. حرکت این ابر سیاه در اطراف شبان شانه، ستاره شناسان را دچار خطای دید نموده و این گمانه را تقویت نموده که این ستاره غول پیکر دوره بی فروغ شدن خود را شروع نموده است.

تازه ترین تصاویر مخابره شده توسط تلسکوپ هابل راز فروغ رو به افول ستاره غول پیکری را که تصور می شد، فرایند انفجار های مرگبار آن آغاز شده، فاش کرد.
ستاره شناسان فوریه امسال میلادی و بر پایه مشاهدات نخستین از کم نور شدن ستاره قرمز شبان شانه (Betelgeuse) این فرضیه را ارائه کردند که این رویداد به منزله رخداد انفجار های خاتمه عمر این ستاره است که از نوامبر سال 2019 آغاز شده بود.
بر همین اساس، چرخه عمر رو به خاتمه این ستاره صد هزار سال تخمین زده شد. اما بر خلاف باور اولیه محققان، کورسو های این ستاره ناگهان متوقف شد و درخشش آن به حالت عادی پیش از انفجار بازگشت.
مشاهدات تلسکوپ هابل که اخیرا توسط ناسا منتشر شده، چگونگی و علل رخداد این پدیده نادر را روشن نموده است. این تصاویر نشان می دهد که نخست توده ای حاوی موادی شعله ور و پرحرارت با سرعت 200 هزار مایل در ساعت به نیم کره جنوبی شبان شانه نزدیک شده است. مرکز نجوم دانشگاه هاروارد، شدت درخشندگی این توده را چهار برابر نور عادی این ستاره برآورد نموده است.
این توده از یک ماه بعد آغاز به سرد شدن نموده و به مرور ابر سیاه رنگ متراکمی را تشکیل داده است. حرکت این ابر سیاه در اطراف شبان شانه، ستاره شناسان را دچار خطای دید نموده و این گمانه را تقویت نموده که این ستاره غول پیکر دوره بی فروغ شدن خود را آغاز نموده است.
ستاره اِبط الجوزا یا شبان شانه (Betelgeuse) ششصد و چهل سال نوری با کره زمین فاصله دارد. این ستاره که هفتصد برابر خورشید است، در صورت فلکی شکارچی قرار گرفته است. البته محققان ناسا بر این باورند که همچنان رفتار ستاره شبان شانه همچنان عجیب به نظر می رسد و از اواخر اوت و همزمان با بازگشت دوباره آن به آسمان شبانه زمین بار دیگر باید مورد رصد جدی قرار گیرد.
منبع: یورو نیوز
منبع: فرادیدnamasho.ir: نماشو: همه چیز اینجا هست از سفر و گردشگری تا ورزش و سرگرمی