گسل مشا پس از 190 سال باعث وقوع زلزله در تهران شد؟

به گزارش بانیما، آنالیز های اولیه حاکی از این است که گسل مشا-فشم آخرین بار حدود 190 سال پیش باعث وقوع زمین لرزه در تهران شده است.

گسل مشا پس از 190 سال باعث وقوع زلزله در تهران شد؟

به گزارش خبرنگاران از خبرگزاری تسنیم، ساعت 48 دقیقه بامداد آدینه 19 اردیبهشت، زمین لرزه ای به بزرگی 5.1 ریشتر دماوند در استان تهران را لرزاند که خوشبختانه این زمین لرزه و 20 پس لرزه آن تا به امروز به طور مستقیم منجر به حادثه جانی نشده است و فقط یک فرد سالخورده حین فرار در دچار حادثه شد که متأسفانه فوت کرد.

گسلی که فعالیت آن منجر به زلزله امشب تهران شد، گسل مشا بود؛ گسل مشافشم که از سمت فیروزکوه و دماوند تا محدوده کندوان امتداد یافته و طول آن حداقل 200 تا 300 کیلومتر است و توانمندی اش برای زلزله بیش از 7 ریشتر است.

از نظر زمین شناسی شهر تهران در نزدیکی رشته کوه البرز و در یک دشت وسیع قرار گرفته است که چندین رشته گسل فعال، اصلی و فرعی در آن وجود دارد؛ مهم ترین گسل های شهر تهران عبارتند از گسل مشا با طول تقریبی 200 کیلومتر، گسل شمال تهران با طول تقریبی 90 کیلومتر و گسل جنوب ری با طول تقریبی 20 کیلومتر.

گسل مشا، گسلی طویل، اساسی و لرزه زا است که در طول رشته کوه البرز و از شمال آن بر روی دامنه های جنوبی رانده شده است. گسل مشا در بالا دست سد لتیان با گسل شمال تهران تلاقی دارد و به همین دلیل لغزش و فعالیت هر یک از دو گسل مشا یا شمال تهران، به حرکت گسل دیگر ختم می گردد.

این در حالی است که به گفته گزارشگر شبکه خبر، آنالیز ها حاکی از این است که گسل مشا از 190 سال پیش تا به امروز منجر به وقوع زمین لرزه در تهران نشده است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 16 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 9447

به "گسل مشا پس از 190 سال باعث وقوع زلزله در تهران شد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گسل مشا پس از 190 سال باعث وقوع زلزله در تهران شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید