بومی سازی و صادرات سامانه پیشرفته تصفیه آب توسط محققان ایرانی ، احتیاج به واردات نمونه خارجی نداریم

به گزارش بانیما، در روزهای اخیر خبر نصب سامانه ایرانی تصفیه آب در مزرعه پیشرفته پرورش میگو و ماهی امارات در رسانه ها منتشر شد. سامانه ای که توسط 65 محقق از بهترین دانشگاه های کشور در یک شرکت دانش بنیان طراحی و فراوری شده است و از نمونه خارجی کیفیت بالاتری دارد.

بومی سازی و صادرات سامانه پیشرفته تصفیه آب توسط محققان ایرانی ، احتیاج به واردات نمونه خارجی نداریم

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران، سامانه الکترولایزر آب دریا که توسط محققان یکی از شرکت های دانش بنیان ایرانی طراحی و ساخته شده است، از نمونه خارجی آن کیفیت بهتری دارد و نه تنها مانع خروج ارز از کشور می گردد، بلکه در شرایط مالی کنونی ارزآوری نیز دارد.

مهدی شفیعی، مدیر عامل این شرکت در گفت و گو با خبرنگار با اشاره به اینکه این شرکت پیروز به طراحی و فراوری سامانه های الکترولایزر آب دریا شده است، اضافه کرد: الکترولایزر آب دریا از آب دریا که حاوی آب نمکین است فراوری کلر می نماید که به عنوان یک ماده گندزا برای از بین بردن میکروب های مضر استفاده می گردد.

وی بیان نمود: در سامانه طراحی شده توسط این شرکت دانش بنیان، آب دریا به عنوان ورودی دریافت شده و طی فرآیند الکترولیز، ماده هیپوکلریت سدیم (آب ژاول) با غلظت کلر آزاد مناسب برای گندزدایی آب، فراوری و تزریق می گردد تا بتوان شرایط حساس آب را برای پرورش میگو و ماهی فراهم کرد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه این سامانه کاربردهای مختلفی دارد، اضافه کرد: برای سالم سازی آب شرب شهری و روستایی به جای کلر گازی که خطرناک است می توان از این سامانه استفاده کرد؛ در سالم سازی آب استخرها و مزارع پرورش میگو و ماهی از دیگر کاربردهای این سامانه است؛ در هرمکانی که میگو و ماهی پرورش می یابد می توان از این ظرفیت استفاده کرد.

شفیعی گفت: این سامانه حدود 4 سال است که در پتروشیمی های دماوند، مروارید، پردیس، بندر امام و نیروگاه قشم نصب شده و تا به امروز عملکرد خوبی از خود ارائه داده است.

این فناور ادامه داد: تا پیش از این سامانه، از نمونه ژاپنی آن در پالایشگاه ها استفاده می شده که اکنون محصول ایرانی نسبت به نمونه ژاپنی آن فزونی دارد و عملکرد بهتری در پالایشگاه ها داشته است.

شفیعی اضافه کرد: شرکت توانسته سامانه مذکور را با کیفیت بهتر از نمونه خارجی بومی سازی کند و نه تنها مانع خروج از ارز گردد، بلکه برای کشور ارزآوری نیز داشته باشد؛ برهمین اساس، با صادرات این محصول طی دو سال آینده می توان به واردات حدود 20 میلیون دلار به کشور یاری کرد؛ این رقم در حال حاضر سالانه 500 هزار دلار است که به راحتی می توان آن را افزایش داد و به 20 میلیون دلار رساند.

این فناور با بیان اینکه بومی سازی این تکنولوژی ارزبری از کشور را از بین برد، ادامه داد: طراحی و ساخت تمامی قطعات و تجهیزات به کار رفته در این سامانه کاملا ایرانی بوده و از سال 95 روی تحقیقات آن کار شده و از سال 96 وارد صنعت شده و به یاری تیم تحقیقاتی که متشکل از 65 محقق از بهترین دانشگاه های کشور است هر روز در حال ارتقا و پیشرفت نسبت به نمونه خارجی آن است.

شفیعی در سرانجام تأکید کرد: این شرکت دانش بنیان قابلیت پوشش دهی ظرفیت مورد احتیاج کل کشور را دارد و اگر برای با نظارت ها واردات این محصول متوقف گردد می توان تنها از محصول ایرانی که مالی هم است استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 27 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1400 گردآورنده: banima.ir شناسه مطلب: 15523

به "بومی سازی و صادرات سامانه پیشرفته تصفیه آب توسط محققان ایرانی ، احتیاج به واردات نمونه خارجی نداریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بومی سازی و صادرات سامانه پیشرفته تصفیه آب توسط محققان ایرانی ، احتیاج به واردات نمونه خارجی نداریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید